אביב הגיע: כרשות, שום ירוק ופול ביין לבן וחמאה

כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

כרשה הולכת מצוין עם יין לבן וחמאה, הם מוציאים ממנה רכות ומתיקות שהופכת אותה למעדן. מנה מנצחת על שולחן החג

8-6 מנות | 1 שעה | קל | כשר | צמחוני

>>למתכונים נוספים לפסח באתר השולחן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי טיים אאוט: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

מוטי טיטמן מלגו ומלבר (צילום: אסף קרלה)
מוטי טיטמן מלגו ומלבר (צילום: אסף קרלה)

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

מסדרים כרשות ושום ירוק בתבנית אפייה עמוקה ומפזרים מעל פול. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים קלות. מכסים את הכלי ברדיד אלומיניום ואופים כ־25 דקות עד שהכרשות רכות מאוד. מעלים את הטמפרטורה ל־220 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום וצולים 12־15 דקות עד שהכרשות משחימות.

3

מסדרים את הירקות בצלחת הגשה, מפזרים עלי רוקט ומתבלים בשמן זית ומיץ לימון. יוצקים מעט מנוזלי הבישול על הירקות. מגררים מעל אבן יוגורט. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.