מתכון ללחמניות מסקרפונה וריקוטה עם פירות אדומים
מאת: שפית מאיה דרין, מחלבות גד
המצרכים (ל-16 לחמניות):
- 4 כוסות קמח שמרים
- 2 כפות גדושות מסקרפונה
- 2 כפות גדושות ריקוטה פרסקה
- 100 גר' חמאה מומסת
- 2 כפות גדושות סוכר
- 1/2 כוס מים חמימים
- 1 כפית תמצית וניל משובחת או מחית וניל
- 1 ביצה
- 1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
לקישוט:
- 1 כוס פירות אדומים טריים או קפואים (דובדבנים, פטל, אוכמניות)
- חופן סוכר גבישי (להשיג בחנויות המתמחות) או קוביות סוכר של פעם, כתושות
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק למעט 2 כפות ביצה טרופה אותם שומרים במקרר. לשים במשך כ-4 דקות (הבצק שמתקבל מעט דביק). מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה. יוצרים כ-16 כדורי בצק עגולים, טומנים במרכזם פירות אדומים, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווים יפים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- מברישים בביצה הטרופה, זורים גבישי סוכר ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-15/20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות יפה מלמעלה ומלמטה.