מתכון ללחמניות מסקרפונה וריקוטה עם פירות אדומים

מאת: שפית מאיה דרין, מחלבות גד

המצרכים (ל-16 לחמניות):

  • 4 כוסות קמח שמרים
  • 2 כפות גדושות מסקרפונה
  • 2 כפות גדושות ריקוטה פרסקה
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת או מחית וניל
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל

 

לקישוט:

  • 1 כוס פירות אדומים טריים או קפואים (דובדבנים, פטל, אוכמניות)
  • חופן סוכר גבישי (להשיג בחנויות המתמחות) או קוביות סוכר של פעם, כתושות

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק למעט 2 כפות ביצה טרופה אותם שומרים במקרר. לשים במשך כ-4 דקות (הבצק שמתקבל מעט דביק). מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה. יוצרים כ-16 כדורי בצק עגולים, טומנים במרכזם פירות אדומים, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווים יפים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
  2. מברישים בביצה הטרופה, זורים גבישי סוכר ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-15/20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות יפה מלמעלה ומלמטה.