מתכון למרק ארטישוק ירושלמי
החורף משחרר ממכם את התשוקה למרק? קבלו מתכון למרק ארטישוק ירושלמי במרקם קרמי נעים
שף רועי סופר, מסעדת סרדיניה
המצרכים (ל-8 סועדים):
- 1 בצל גדול פרוס
- 1 גזר קלוף ופרוס
- 2 שיני שום פרוסות
- 5 ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כף מחוקה מלח
- 2 כפות שמן זית
- ¾ כוס יין לבן יבש
- 1 כף סוכר
- ½3 כוסות ציר ירקות/מים
- 1 עלה דפנה
- 5 גבעולי פטרוזיליה
- 5 גבעולי אורגנו
לתוספת הפטריות:
- 1 סלסלה פטריות שמפיניון חצויות
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר קטן. מאדים את הבצל, הגזר והשום על אש בינונית במשך כ-4 דקות. מוסיפים את המלח והארטישוקים ומאדים עוד כ-5 דקות. מוסיפים יין לבן וסוכר ומבשלים עד לצמצום הנוזלים לגמרי. מוסיפים לסיר את ציר ירקות ואת העשבים קושרים בחוט.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לקבלת בעבוע קל. מבשלים כ-40 דקות ומסירים מהאש. מוצאים את עשבי התיבול, טוחנים ומסננים.
- לתוספת הפטריות – מחממים את שמן הזית, מוספים את הפטריות ומקפיצים כ-2 דקות על אש גבוהה. ממליחים ומוספים למרק.
למסעדת סרדיניה