מתכון למרק פיסטוק

אחרי שגמרתם להכין את כל המרקים השיגרתיים שלכם הגיע הרגע לאתגר במטבח: מרק פיסטוק!

27 בינואר 2014

שף איציק לוי, מסעדת המטבח של פיני, ירושלים

המצרכים (ל-6 מנות):

  • 1/2 1 ליטר ציר עוף
  • 2 כוסות פיסטוק קלוי וגרוס גס
  • 1 בצל אדום קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצים
  • 1 כרישה (רק החלק הלבן) פרוסה דק לטבעות
  • 1/2 1 קורנפלור
  • 1/2 כוס תפוזים טבעי
  • מעט מלח
  • 1 גרדה מתפוז

אופן ההכנה:

בסיר עמוק מחממים את השמן מוסיפים את הכרישה, הבצל והשום ומטגנים עד שקוף. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים ברציפות במשך דקה או שתיים כדי שלא יהיו גושים. מוסיפים את ציר העוף תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפיסטוקים ומביאים לרתיחה. מנמיכים אש וממשיכים בבישול על אש נמוכה למשך חצי שעה. מוסיפים מיץ תפוזים מערבבים מביאים לרתיחה, מנמיכים אש וממשיכים עוד כחמש דקות ומגישים חם עם מעט גרדת תפוז מעל. אפשר להכין את המרק מראש ולחמם לפני ההגשה.

* לציר עוף: פיני מכין ציר עוף פשוט ביותר: הוא מטגן 4 בצלים חצויים ופרוסים עד להזהבה. אחר כך הוא מטגן 3-4 כרעיים או שוקיים היטב מכל הצדדים. הוא מוסיף שני קומקומים של מים רותחים. מסיר את הקצף וממשיך לבשל עד לקבלת נוזל צלול. אחר כך הוא מנמיך את האש וממשיך בבישול עוד 45 דקות. זהו. את המרק הזה מסננים לסיר ויש לנו ציר.