מתכון לסלט אטריות שעועית של מסעדת טייגר לילי

כך תכינו בבית סלט אטריות שעועית של מסעדת טייגר לילי

סלט אטריות שעועית של מסעדת טייגר לילי. צילום: אנטולי מיכאלו
סלט אטריות שעועית של מסעדת טייגר לילי. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים (למנה אחת):

  • 3/4 כוס אטריות שעועית לא מבושלות
  • 1 קערה עם מים רותחים
  • 1 קערה עם מים קרים וקוביות קרח

 

לרוטב:

  • 1 כפית סוכר דקלים קצוץ דק מאוד
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית רוטב דגים איכותי
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף

 

מרכיבי הסלט:

  • 8 עגבניות שרי פרוסות לרבעים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן טבעות בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
  • 1/2 כוס כרוב סיני חתוך דק
  • 1/4 כוס בצל אדום פרוס דק
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי פרוס דק
  • 100 גר' פרגית קצוצה

 

אופן ההכנה

לאטריות: מרתיחים מים ומוזגים לתוך קערה. משרים את אטריות השעועית כחמש דקות (או עד שמגיעים לדרגת העשייה הרצויה) במים הרותחים. בתום ההשריה מסננים את האטריות ומעבירים במהירות לקערה נפרדת המכילה מים וקרח על מנת לעצור את הבישול. לאחר כשתי דקות מסננים שוב.

לסלט: מקפיצים בווק את הפרגית עד להזהבה ומניחים בצד על גבי נייר סופג.

מניחים בקערה נפרדת את כל הירקות, מוסיפים את הפרגית והאטריות ומערבבים יחד עם הרוטב.

על המסעדה

טייגר לילי היא אחת ההפתעות שקמו בעיר בשנים האחרונות. בלי הרבה רעש היא הצליחה לייצב עצמה כמענה קולינרי אסייתי עם תמורה מלאה לכסף. האווירה מזמינה והתפריט מגוון.

למסעדת טייגר לילי

קברנה ריזרב של יקב דלתון. צילום: יח"צ
קברנה ריזרב של יקב דלתון. צילום: יח"צ

הצעת הגשה: קברנה ריזרב של יקב דלתון

זהו ממסך של יינות מחמישה כרמים מובחרים מהאזורים מירון, כרם בן זמרה, עלמה ודלתון. הכרמים מטופלים תוך הקפדה על יבולים נמוכים ואיזון הגפן. כל כרם נבצר במועד המתאים לו ותהליך הכנת היין נעשה בנפרד. ליין, המשביח כ־20 חודשים בחביות צרפתיות, רובן חדשות, צבע אדום עמוק. ניחוחות של שזיפים, ציפורן, שנף ומנטה שולטים בבוקה. בחך מורגשת קטיפתיות רבה, והטעם המסיים עוצמתי וממושך. את היין יש להגיש בטמפרטורה של 16־18 מעלות והוא מתאים מאוד לליווי מנות עשירות כגון קדרות בשר, סטייק פילה או גבינות קשות. פוטנציאל ההשבחה שלו מצוין.