מתכון לסלט פסטה עם טונה

לכבוד רצי המרתון: מתכון לסלט פסטה וטונה, מלא בכל מה שאתם צריכים בשביל לצלוח את הקילומטראז' עם אנרגיה בגוף

המצרכים (ל-8 מנות):

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה (פנה, פפיון, פוסילי)
  • 2 קופסאות טונה משומרת (עדיף בשמן זית)
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות (או עגבניות שרי)
  • 2/3 כוס זיתים שחורים (קלמטה או טאסוס), קצוצים גס
  • 3 כפות צלפים (לא חובה)
  • 2 כפות פסטו (או ממרח עגבניות מיובשות או טפנד. לא חובה)
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

זה סלט שכל־כולו בא מהמזווה, ולכן אם משהו חסר – אל תחששו לאלתר. ראו גיוונים ודוגמאות בטיפ. כדאי לתבל את הפסטה בעודה חמה כי אז הטעמים מתחברים היטב, אבל אפשר להכין גם משאריות של פסטה מבושלת.

1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל־דנטה.

2. מסננים את הפסטה, ובעודה חמה מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, כולל שמן השימור של הטונה. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל שחור (קחו בחשבון שהזיתים והעגבניות מלוחים גם הם) ונותנים לחום לעשות את שלו ולחבר בין הטעמים.

עטיפת הספר "שמחות קטנות"
עטיפת הספר "שמחות קטנות"

*טיפ גיוון אם אין חומץ בלסמי, משתמשים בחומץ יין או בכל חומץ אחר. אם אין זיתי קלמטה משתמשים בזיתים אחרים. אם אין פסטו מחליפים בעשבי תיבול קצוצים ועוד שמן זית. מחליפים את הטונה בקוביית פטה מפוררת, מוסיפים 1/4 כוס שמן זית.

*טיפ טבעוני מחליפים את הטונה בטופו מפורר או קצוץ דק ונותנים לו הזדמנות לספוג את טעמי הרוטב.