מתכון לפוקאצ'ה עם קשקבל
רוצים להציף את כל הבית בריחות של אפייה? קבלו מתכון פשוט של ארז קומרובסקי לפוקאצ'ה עם גבינת קשקבל וזיתי קלמטה
שף ארז קומרובסקי ל"סוגת"
המצרכים:
- 1 ק"ג קמח פוקאצ'ה
- 30 גר' שמרים טריים
- 150־200 גר' קצ'קבל כבשים מגורר
- 650 גר' מים מינרליים
- 3 כפות שמן זית
- חופן זיתי קלמטה
- גבעול טימין
- 1 כף מלח
אופן הכנה:
- מערבבים במיקסר את כל החומרים עד קבלת בצק אחיד. לשים את הבצק במיקסר. מסיימים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק. מניחים להתפחה לשעה וחצי-שעתיים. כל חצי שעה "מורידים" את הבצק ו"מקפלים" אותו כדקה.
- מחלקים את הבצק לכדורים של 250 גר' בערך (כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח. מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי עד שעתיים.
- מחממים את הטאבון ו את התנור לטמפ' גבוהה (250 מעלות). מרדדים את הבצק לצורות אובליות ארוכות, מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי טימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית. אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.
- המלצה: בעת אפייה בתנור מומלץ לאפות על אבן אפיה.