מתכון לקרואסון שוקולד

מחפשים פעילות עם הילדים לחופש הגדול? הכנסו איתם למטבח והכינו קרואסון שוקולד פשוט וטעים

באדיבות שף מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כינרת

המצרכים:

  • 1 ק"ג בצק עלים
  • 150 גר' ממרח שוקולד (איזה סוג שאוהבים)
  • 50 גר' פצפוצי שוקולד
  • 50 גר' חלבה
  • 1 חלבון ביצה מעורבב עם כף מים

אופן הכנה:

מרדדים את בצק העלים. מורחים את הבצק בממרח שוקולד (כמו בפרוסת לחם). אפשר לפזר חלבה ופצפוצי שוקולד (לא חובה, מי שאוהב). חותכים את הבצק למשולשים ברוחב 8 ס"מ ובגובה 12 ס"מ. מגלגלים את המשולש מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר. מסדרים את הקוראסונים המגולגלים בתבנית על ניר אפיה (לא צמוד מידי אחד לשני). מורחים את הקוראסונים בחלבון הביצה ומפזרים מעל פצפוצי שוקולד. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ- 12 דקות (עד שהבצק מזהיב).