מתכון לקציצות ברוטב ברביקיו מעושן

קציצות ברוטב עגבניות וברביקיו מעושן שישדרגו את מנגל יום העצמאות המסורתי

צילום: שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
20 באפריל 2015

חומרים ל-30 קציצות:

  • חצי קילו בשר עוף טחון/בקר
  • 2 פרוסות לחם מושרות וסחוטות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות רוטב ברביקיו מעושן של היינץ
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 כף ראס אל חנות/בהרת
  • 1/4 צרור פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל

[tmwdfpad]

לרוטב עגבניות

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק (אופציה)
  • 1 קופסה קוביות עגבניות או עגבניות כתושות (800 גרם)
  • 1/2 כוס רוטב ברביקיו מעושן של היינץ
  • קורט סוכר
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח
  • 1 כוס מים רותחים

 

להגשה

1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ דק

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים לתערובת קציצות אחידה, מניחים לחצי שעה במקרר.

רוטב עגבניות: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מגלגלים קציצות בגודל הרצוי, מכניסים לרוטב ומבשלים כ-25 דקות, או עד שהקציצות מבושלות. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים כוסברה ומגישים על אורז לבן.