מתכון לקציצות ברוטב ברביקיו מעושן
קציצות ברוטב עגבניות וברביקיו מעושן שישדרגו את מנגל יום העצמאות המסורתי
חומרים ל-30 קציצות:
- חצי קילו בשר עוף טחון/בקר
- 2 פרוסות לחם מושרות וסחוטות
- 2 ביצים
- 2 כפות רוטב ברביקיו מעושן של היינץ
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כף ראס אל חנות/בהרת
- 1/4 צרור פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה
- מלח ופלפל
[tmwdfpad]
לרוטב עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 1 פלפל חריף קצוץ דק (אופציה)
- 1 קופסה קוביות עגבניות או עגבניות כתושות (800 גרם)
- 1/2 כוס רוטב ברביקיו מעושן של היינץ
- קורט סוכר
- קורט פלפל שחור גרוס טרי
- מלח
- 1 כוס מים רותחים
להגשה
1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ דק
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים לתערובת קציצות אחידה, מניחים לחצי שעה במקרר.
רוטב עגבניות: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מגלגלים קציצות בגודל הרצוי, מכניסים לרוטב ומבשלים כ-25 דקות, או עד שהקציצות מבושלות. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים כוסברה ומגישים על אורז לבן.