Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מתכון לריקוטה פרסקה של גאזטה בר יין

לכבוד חג השבועות המתקרב, וגם לימי חול: מתכון לריקוטה פרסקה של גאזטה בר יין

ריקוטה פרסקה של גאזטה בר יין. צילום: אנטולי מיכאלו
ריקוטה פרסקה של גאזטה בר יין. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים

  • 1 ליטר חלב 3%
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 50 מ"ל מיץ לימון
  • 1 ענף רוזמרין
  • קורט מלח

אופן ההכנה

שמים את כל המרכיבים יחד בסיר על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 20 דקות. מוציאים את ענף הרוזמרין ומסננים דרך מסננת עם בד חיתול.

מגישים עם עגבניות וזיתים משובחים לצד לחם קלוי.

על הגאזטה בר יין

עם כ־80 סוגי יינות, תפריט קליל אבל קולע ולוקיישן מרכזי – מצליח הגאזטה להיות מפגש צעיר ואורבני נטול מחויבות ופוזה. הגאזטה נבחר במקום הראשון בתחרות פרסי האוכל של המגזין טיים אאוט בקטגוריית "בר היין הטוב ביותר".

לגאזטה בר יין

יין עלמה SMV של יקב דלתון. צילום: יח"צ
יין עלמה SMV של יקב דלתון. צילום: יח"צ

המלצת הגשה: עלמה SMV

זהו ממסך מרתק של זנים מעמק הרון – שיראז, מורבדר וויונייה. בלנד של יינות מארבע חלקות שונות. חלקות השיראז והוויונייה הותססו יחד ועברו להתיישנות בחביות. לאחר שנה של יישון בנפרד, הורכב הבלנד הסופי המכיל גם את יין המורבדר. היין השביח בחביות במשך כ־14 חודשים. צבעו אדום־סגול כהה מאוד. באף עולים ניחוחות של פרחים, מעט אניס ופטל שחור. החך עשיר בטעמים, בעל גוף בינוני ומרקם קטיפתי ואלגנטי. מומלץ ביותר להגיש בטמפרטורה של 16־18 מעלות. היין מתאים במיוחד לליווי מנות בבישול ארוך כמו אוסובוקו טלה, קדירת זנב שור או צלי כתף עם ירקות שורש.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!