הכנות לשבועות: מוס גבינה אוורירי עם קראנץ' של אסף גרניט

מוס גבינה אוורירי עם קראנץ’. צילום: Shutterstock.
מוס גבינה אוורירי עם קראנץ’. צילום: Shutterstock.

במוס הזה יש משהו כמעט ילדותי. הוא מתוק, רך ואוורירי. הקראנץ', שמגיעים אליו אחרי כמה ביסים, מוסיף פריכות ועניין

6 כלים אישיים | 15 דקות + קירור | קל מאוד | כשר | קינוחים

>>למתכונים נוספים של שף אסף גרניט באתר השולחן

מומלץ להגיש את המוס בצנצנות אישיות שאפשר לסגור, הן שומרות על המוס כמה ימים.

המתכון נועד ל-6 כלי הגשה או צנצנות בקוטר 8 ס"מ.

שימו לב, יש לקרר את המוס למשך לילה לאחר ההכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי טיים אאוט: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

למוס

לקראנץ'

אסף גרניט בשרונה מרקט (צילום: יח"צ)
אסף גרניט בשרונה מרקט (צילום: יח"צ)

אופן ההכנה

מכינים את הקראנץ'

1

שמים עוגיות וסוכר במעבד המזון וטוחנים בפולסים לפירורים גסים. מוסיפים חמאה וממשיכים לטחון בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם של חול רטוב.

2

מעבירים לקערה ומערבבים עם בוטנים.

מכינים את המוס

3

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת פודינג וסוכר לקצפת רכה.

4

בקערה נפרדת מערבלים גבינות ותמצית וניל במיקסר ידני לריכוך.

5

מקפלים את הקצפת לתוך הגבינות.

6

מניחים 3 כפות מתערובת הגבינות בתחתית כלי הגשה אישי ועליהן מפזרים כף קראנץ’ ו-3-2 כפות נוספות של מוס גבינה. מכסים את כלי ההגשה בניילון נצמד (אם משתמשים בצנצנות, מכסים במכסים הייעודיים) ומעבירים למקרר ללילה לפחות.

הכנה מראש: כדי שהמוס יגיע לארוחה במיטבו, מכינים אותו לא יותר מיום לפני. הוא נשמר במקרר שלושה ימים.
הצעת הגשה: לביס מתוק וקליל מגישים תלוליות מוס בתוך כפות. מקררים את המוס בכלי מרכזי כמוסבר במתכון ויוצרים את המנות רק בסמוך להגשה.