רגע לפני שיורד שוב גשם: מתכון למרק הבצל של הבראסרי

מרק בצל. בראסרי (צילום: אנטולי מיכאלו)
מרק בצל. בראסרי (צילום: אנטולי מיכאלו)

השמים שוב מתקדרים וזה סימן טוב להכין מרק כדי שלפחות נוכל לדמיין שמה שקורה בחוץ זה באמת חורף. ואין כמו המרק הקלאסי של מפעלות רותי ברודו כדי להעביר את הערב הזה

9 בפברואר 2022

6 מנות | שעתיים ו-20 דקות | קל| לא כשר | מרקים

>> לעוד המון מתכונים של מרקים באתר השולחן

מיוחד לקוראי טיים אאוט: 12% הנחה על מגוון הפירות והירקות האיכותיים של אתר פרשוק

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים בצלים ומערבבים. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומטגנים את הבצלים על אש קטנה כ-30 דקות, עד שצבעם הופך חום עמוק. מדי פעם מוודאים שיש מספיק נוזלים והבצלים לא נשרפים. אם אם מתחילים להחרך – אפשר להוסיף כמה כפות מים.

2

מוסיפים יין, מגבירים להבה ומבשלים עד שהיין מצטמצם כמעט לגמרי. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד שאין גושי קמח בתערובת.

3

בסיר נפרד, מביאים מרק עוף לרתיחה. מוסיפים את המרק הרותח לבצלים תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה נוספת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי.

4

מחממים תנור לחום מקסימלי על מצב גריל. מעבירים את המרק לכלים חסיני חום כמעט עד שפתם ומניחים מעל כל קערה פרוסת בגט ועליה גבינה (לא נורא אם חלק מהגבינה חורג משפת הכלי). אופים כ-5 דקות, עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה. מגישים מיד.