רחוק מבנאלי: סלמון צרוב ברוטב הדרים, ג’ינג’ר ובזיליקום של רושפלד

סלמון צרוב ברוטב הדרים, ג’ינג’ר ובזיליקום של שף יונתן רושפלד (צילום: אילן נחום)
סלמון צרוב ברוטב הדרים, ג’ינג’ר ובזיליקום של שף יונתן רושפלד (צילום: אילן נחום)

זו מנה צרפתית-ים תיכונית נהדרת שלמד השף יונתן רושפלד מז’אק שיבואה. גם דרך להתמודד עם הגעגוע לאוכל המעולה של רושפלד

16 בפברואר 2022

4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | דגים

>> למתכוני סלמון נוספים באתר השולחן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

לצלייה:

מיוחד לקוראי טיים אאוט: 12% הנחה על מגוון הפירות והירקות האיכותיים של אתר פרשוק

יונתן רושפלד בגרינברג (צילום: אורי עשת)
יונתן רושפלד בגרינברג (צילום: אורי עשת)

אופן ההכנה

1

מכינים את הרוטב: טוחנים ג’ינג’ר עם 1/4 כוס מיץ תפוזים במעבד מזון למחית אחידה.

2

מחממים מחבת שטוחה ורחבה וקולים מעט את זרעי הכוסברה. מוסיפים את יתרת מיץ התפוזים ואת מחית הג’ינג’ר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מצטמצם במחצית.

3

מסננים את הרוטב החם במסננת דקה, מוסיפים שמן וטורפים בעזרת מוט ריסוק ליצירת רוטב אחיד וחלק. מוסיפים בזיליקום לנוזל החם ומניחים למשך כ-5 דקות. שולפים את הבזיליקום (או מסננים שוב), ממליחים ומעבירים לסיר קטן.

4

ממיסים קורנפלור ב- 1/4 כוס מים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי טריפה עד לבעבוע קל. מסירים מהכיריים, מוסיפים יוזו, טועמים ומתקנים תיבול.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מכינים את הדגים: מחממים מחבת עם מעט שמן זית על להבה בינונית-גבוהה. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל, מניחים במחבת על צד העור וצורבים כ-2 דקות. הופכים בזהירות וצורבים 2 דקות נוספות.

7

מזלפים מעט יוזו על עור הדג הצרוב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשצד העור כלפי מעלה.

8

צולים בתנור כ-3 דקות עד להשחמה וקבלת ברק. מניחים בצלחת הגשה, יוצקים מהרוטב סביב הדג ומגישים מיד.