Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מתאים לפסח, אבל לא רק: מתכון לעוגת השוקולד של הבראסרי

עוגת השוקולד של “בראסרי”. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוגת השוקולד של “בראסרי”. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

אנחנו מדברים על עוגת שוקולד אפויה בעלת מרקם של מוס שמכינים מ-5 מרכיבים בלבד. ואם רותי מאשרת, אז אנחנו זורמים ומכינים

20 בפברואר 2022

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ | 1 שעה | קל מאוד | כשר | עוגות לפסח

>>למתכונים נוספים של עוגות שוקולד באתר השולחן

עוגת שוקולד אפויה בעלת מרקם של מוס בזכות כמות ביצים מרשימה ושימוש בקורנפלור במקום קמח. כדי לקבל את אפקט המוס, חשוב לאכול את העוגה בטמפ’ החדר. אם רוצים, מגישים עם רוטב שוקולד זריז

החומריםטבלת מידות ומשקלות

לשימון:

מבחר עצום של תוצרת ממיטב החקלאים באתר פרשוק, בהנחה מיוחדת של 12% לגולשי טיים אאוט

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.

2.מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד.

3.בקערה נקייה מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.

4.מקציפים חלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות (כשמרימים את המטרפה, נוצרים “שפיצים” שנופלים בעדינות). מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את הבלילה לתבנית.

5.אופים 30 דקות עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה דיה, אך תתייצב עם הצינון). מצננים להתייצבות ושומרים במקרר עד 4 ימים. מגישים בטמפ’ החדר.

רוטב שוקולד ב-5 דקות:
הרוטב הזה הוא בעצם גנאש עם קצת יותר שמנת מבדרך כלל: מניחים 170 גרם שוקולד מריר קצוץ בקערה. מרתיחים מיכל שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים 5 דקות, מערבבים לקרם חלק ומגישים חמים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד שבוע.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!