הפעם במקום משלוח: מתכון לראמן עוף של אהרוני

ישראל אהרוני. צילום: חיים יוסף
ישראל אהרוני. צילום: חיים יוסף

הסופה בחוץ מתחזקת, וזה זמן טוב לעבוד על סיר ראמן טוב. הגרסה של אהרוני מעט יותר פשוטה מזו המסורתית - ואת המוצרים תמצאו פה בעיר בקלות. בתיאבון

6 מנות | 5.5 שעות | קל | כשר | עוף

>> למתכונים נוספים של ראמן באתר השולחן

מיוחד לקוראי טיים אאוט: 12% הנחה על מגוון הפירות והירקות האיכותיים של אתר פרשוק, מהיום להיום!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לתערובת התיבול

לביצים

לעוף

להרכבה

אופן ההכנה

1

מרתיחים את מרכיבי המרק בסיר גדול, מקטינים את האש ומבשלים על סף רתיחה במשך 4־5 שעות. מסננים.

2

מערבבים את מרכיבי תערובת התיבול למעט השמן עד קבלת תערובת אחידה.

3

מכניסים את הביצים לסיר עם מי מלח רותחים. מבשלים ברתיחה במשך ½5 דקות ומעבירים למי קרח. מקלפים את הביצים כשהן קרות (כך מתקבלות ביצים עם חלמון רך).

4

צורבים את חזה העוף במחבת עם השמן עד שהוא שחום בשני צידיו. מוסיפים את הסויה והמירין ומזגגים את העוף במשך 3־4 דקות. פורסים את חזות העוף לעובי של כחצי ס"מ.

5

מוזגים לכל קערת מרק 2־3 כפות מתערובת התיבול וכפית שמן שומשום ומעמידים על כל אחת מהדפנות אצת נורי. מניחים בכל קערה צרור אטריות מבושלות ואת עלי הבוקצ'וי.

6

יוצקים את המרק החם. מסדרים סביב את השעועית, גבעולי הבוקצ'וי, פטריות השיטאקה, 4־5 פרוסות חזה עוף וביצה. מפזרים מעל את הנבטים והבצל הירוק.