מתכון של מושיק רוט: ניוקי דלעת בקרם פרמז'ן

ניוקי של שף במסעדת שני כוכבי מישלן כבר טעמתם?

צילום אילוסטרציה:  Shutterstock
צילום אילוסטרציה: Shutterstock
26 בינואר 2014

המצרכים (ל־4 מנות):

  • 250 גר' פירה דלעת
  • 1 חלבון
  • 5 גר' מלח
  • 20 גר' קמח
  • 1/2 פטריית כמהין
  • 300 גר' שמנת מתוקה
  • 130 גר' גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 בצל חתוך דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל־200 מעלות. מניחים דלעת שלמה על מלח ואופים עד שהיא הופכת רכה מאוד. מוציאים מהתנור את הדלעת, פורסים אותה ומוציאים את בשר הדלעת לתוך קערה, ללא הגרעינים וללא הקליפה.

2. מועכים עד הדלעת הופכת לפירה. מוסיפים את הקמח ואת החלבון ולשים.

3. יוצרים גלילים דקים וארוכים (בקוטר של כ־2 ס"מ) וחותכים למידה הרצויה. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים. מוציאים מהסיר ומעבירים למי קרח.

4. מחממים במחבת 300 גר' שמנת מתוקה עם 130 גר' פרמזן איכותי מגורר. מערבבים עד ליצירת קרם חם ואחיד.

5. במחבת נפרדת מטגנים קלות בצל חתוך דק.

6. מוסיפים את הניוקי, ומערבבים. מעבירים את הניוקי לצלחת עמוקה, מוסיפים מהרוטב של השמנת והפרמזן.

7. מגררים מעל פטריות כמהין ומגישים.