אמריקן פאי: מתכונים לקינוחים אמריקאים שאי אפשר לעמוד בפניהם

סמורס, עוגיות שוקולד צ'יפס ועוד מתוקים שיגרמו לכם לזרוק את התזונה הבריאותית לפח ולהסתער על תבניות אפייה

נולה. צילום: אנטולי מיכאלו
נולה. צילום: אנטולי מיכאלו
4 ביולי 2018

העיתונות יכולה לדבר על מגפת ההשמנה עד מחר – האמריקאים לא יוותרו לעולם על הפינוקים המתוקים המסורתיים שלהם. הם גדולים, מפוצצים בסוכר וכמעט תמיד מוגזמים, ואם זה לא פטריוטיזם אנחנו לא יודעים מה כן. לכבוד 4 ביולי מגישות טליה רסנר ואלה גבע מנולה אמריקן בייקרי ארבעה מתכונים למתוקים אמריקאים הכי קלאסיים שיש.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
5 המנות האמריקאיות הכי טובות בתל אביב
הברים הכי שווים לבילוי באוויר הפתוח
הכירו את הקהילה הקולומביאנית בתל אביב

עוגיות שוקולד צ'יפס

לנו עוגיות בקוטר 10 ס"מ נראות ענקיות, אך עבור האמריקאי הממוצע מדובר פשוט בעוגיית צ'וקולד צ'יפס סטנדרטית.

קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו
קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים לכ־10־12 עוגיות:

200 גר' חמאה מומסת
1 כוס סוכר חום כהה דחוס
2 ביצים
2 חלמונים
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
180 גר' שוקולד צ'יפס

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ואת החלמונים ולאחר מכן את הווניל. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה ומערבלים עוד קצת עד שנוצר מרקם אחיד. מוסיפים את שבבי השוקולד ומערבבים.
קורצים מהבצק כדורים בקוטר 5־6 ס"מ ומסדרים אותם על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט את הכדורים כדי שיהפכו להיות פחוסים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 160 מעלות, במשך 15־17 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן.

קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו
קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו

פאי תפוחים

פאי תפוחים מצטנן על החלון הוא קלישאת אמריקנה קלאסית אבל לגמרי לא פייק ניוז. זהו הפאי שאין ילד או ילדה אמריקאים שלא גדלו עליו, והוא פשוט להכנה וטעים מאוד.

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ לבצק:

400 גר' קמח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גר' סוכר
1 ביצה
קורט מלח
2 כפות מים קרים

למלית:

1 ק"ג תפוחי עץ מזן גרנד סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 כפות סוכר חום כהה
מיץ מחצי לימון
1 כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
50 גר' חמאה
1/2 כוס פירורי עוגיות

קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו
קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו

הכנת הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח עד שמתקבלים פירורי בצק. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק אחיד.
אם הבצק יבש אפשר להוסיף לו מעט מים קרים.
יוצרים גוש ועוטפים בניילון נצמד, מקררים למשך כשעתיים.

הכנת המלית: מערבבים את התפוחים עם הסוכר, הקינמון, הווניל ומיץ הלימון, מניחים בתבנית אפייה, מפזרים חתיכות חמאה ומכסים בנייר כסף. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ־20 דקות. מסירים את נייר הכסף ומצננים את התערובת.

מרכיבים את הפאי: מחלקים את הבצק לשני חצאים. מרדדים את החצי הראשון לעובי של כ־2 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. יוצרים חורים בעזרת מזלג ומניחים במקרר ל־15 דקות לפחות.
מערבבים את התפוחים האפויים (ללא הנוזלים) עם פירורי העוגיות ומסדרים בתבנית הפאי המרופדת בבצק.
מרדדים את החצי השני של הבצק לעובי של כ־2 מ"מ, יוצרים חור קטן במרכז ומניחים מעל התפוחים. מהדקים את הדפנות וחותכים את שארית הבצק. מניחים במקרר לכ־15 דקות נוספות. מברישים את הפאי בחלב ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 20־30 דקות, עד להזהבה.

פופקורן מקורמל

אם כבר פופקורן, למה לא להוסיף עוד סליז עם ציפוי קרמל? גרסה מושחתת לפופקורן שמוגשת בירידים ופארקי שעשועים וגורמת לאצבעות דביקות ולב מתרונן.

קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו
קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים:

4 כפות שמן
1/2 כוס פופקורן
1 כוס סוכר
1 כפית מלח
30 גר' חמאה

הכנת הפופקורן: מניחים בסיר את השמן ואת גרעיני הפופקורן (כשהסיר והשמן קרים), מדליקים אש בינונית ומכסים את הסיר. הפופקורן מוכן כאשר אפשר לספור עד 3 בין רעשי הפצפוץ. מורידים מהאש ומעבירים לקערה.

הכנת הקרמל: בסיר אחר (גדול יותר) מניחים שכבה דקה של סוכר ומחכים שיימס. מוסיפים שכבה דקה נוספת של סוכר ומחכים שיימס. כך ממשיכים עד שנגמר הסוכר, ומדי פעם מערבבים מעט בכף עץ. כאשר כל הסוכר בסיר נמס ומתקבל צבע חום בהיר מוסיפים את המלח, מערבבים ומכבים את האש.

מוסיפים את הפופקורן לסיר עם הקרמל ומערבבים בעדינות עד שכל הפופקורן מצופה בקרמל. מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב עד שכל החמאה נמסה ומצפה את הפופקורן.
משטחים על מגש מרופד בנייר אפיה ומקררים מעט. מפרידים חתיכות פופקורן שנדבקו ומשאירים להתקרר.

סמורס

לנו יש קרטושקס ולאמריקאים יש סמורס – הקינוח האמריקאי האולטימטיבי למדורות ולאירועי הברביקיו של יום העצמאות. כריך מושחת במיוחד המורכב משתי עוגיות גרהם קרקרס – הפתי בר האמריקאי – שביניהן מרמשלו חרוך וקוביית שוקולד.

קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו
קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים לקרקרים של כ־25־30 עוגיות:

1/2 4 כוסות קמח לבן
1/3 1 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר חום כהה דחוס
1 כפית מלח
1 כפית קינמון
450 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס דבש

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים מלבד הדבש עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הדבש וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעתיים.
מרדדים לעובי של כ־2 מ"מ וחותכים ריבועים בגודל 5X5 ס"מ, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ובכל עוגייה יוצרים חורים בעזרת מזלג.
אופים בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות למשך 15־20 דקות.

קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו
קינוחי נולה. צילום: אנטולי מיכאלו

הכנת הסמורס:

מניחים על עוגיית גרהם – קרקר קוביית שוקולד, שורפים מרשמלו ומניחים על העוגייה עם השוקולד וסוגרים עם עוגיית גרהם – קרקר נוספת.