הלבן הטוב: מתכוני יוגורט מעולים וקלילים

חשבתם שהדבר היחיד שהולך עם יוגורט הוא כפית? חשבו שוב. קבלו מתכונים מבוססי יוגורט קלים להכנה שפשוט תענוג לאכול

על טהרת היוגורט. צילום: Caravan Media
על טהרת היוגורט. צילום: Caravan Media
21 בפברואר 2018

מתכונים: Society Salon | סטיילינג: אינה גוטמן | צילום: Caravan Media

 

אנחנו אוהבים יוגורט. הוא קליל, טעים, גורם לנו להרגיש טוב ולמרבה המזל גם הולך מעולה עם מגוון מאכלים וטעמים. בהכנת המנות האלה חסכנו לעצמנו את ההתעסקות בגביעי היוגורט היחידנים והלכנו על דלי היוגורט החדש של דנונה – פתרון נהדר ליצירת מנות שמתאימות למספר סועדים.

ריבועי פרוזן יוגורט

ריבועי פרוזן יוגורט. צילום: Caravan Media
ריבועי פרוזן יוגורט. צילום: Caravan Media

מצרכים ל-5 סועדים:

700 גרם של יוגורט דנונה
250 גר שמנת מתוקה
150 מ"ל מייפל אמיתי
פירות ואגוזים לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים יחד יוגורט דנונה, שמנת מתוקה ומייפל.

יוצקים לתבנית עם נייר אפייה משומן ומעטרים מלמעלה בפירות ובאגוזים.

מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות, מוציאים פורסים לריבועים ומגישים.

קרמבל יוגורט

קרמבל יוגורט. צילום: Caravan Media
קרמבל יוגורט. צילום: Caravan Media

מצרכים ל-4 סועדים:

700 גרם יוגורט דנונה
1 כוס קמח
3/4 כוס ‏סוכר
100 גרם חמאה
אגוזים שבורים וקלויים (מומלץ להשתמש בלוז או בפקאן)
פירות לבחירה
סילאן

הכנת הקרמבל:

לשים את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה עד לקבלת פירורים לחים ולא אחידים בגודלם.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מפוררים את הבצק על מגש ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכ-20 דקות עד להזהבה.

הרכבת המנה:

יוצקים בצנצנת שכבת יוגורט דנונה ואחריה את הקרמבל, הפירות, האגוזים והסילאן, וממשיכים עד לקצה הצנצנת.

ציזיקי מהים התיכון

ציזיקי מהים התיכון. צילום: Caravan Media
ציזיקי מהים התיכון. צילום: Caravan Media

מצרכים:

500 גרם יוגורט דנונה
מיץ מלימון אחד
1 כפית זרעי כוסרבה טחונים
1 כפית זעתר טרי (ניתן גם להשתמש בזעתר טחון)
1 מלפפון מגורד
1 צנון בינוני חתוך גס
1/4 בצל סגול בינוני קצוץ
6 כפות שמן זית
1 כפית מלח ים
קורט פלפל גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומגישים בקערה.

פנקייק יוגורט אוורירי

פנקייק יוגורט אוורירי. צילום: Caravan Media
פנקייק יוגורט אוורירי. צילום: Caravan Media

מצרכים ל-3 סועדים:

לבלילה:

2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
2 ביצים
60 גרם חמאה מומסת

מצרכים לציפוי:

300 גרם יוגורט דנונה
4 כפות טחינה גולמית בהירה
3 כפות מייפל
שקדים קלויים

אופן ההכנה:

מערבבים בנפרד את המרכיבים הרטובים והיבשים. לאחר מכן מאחדים את שתי המסות במטרפה עד ליצירת בלילה חלקה ונטולת גושים.

מחממים מחבת משומנת (בשמן או חמאה) על אש נמוכה-בינונית ויוצקים למחבת החמה רבע כוס בלילה לכל פנקייק.

כאשר נוצרות בועיות על הפנקייק הופכים אותו ל-2 דקות נוספות.

להכנת הציפוי מערבבים טחינה, יוגורט דנונה ומייפל.

מעל הפנקייק החם יוצקים את הציפוי ומפזרים מעליו שקדים קלויים.