תל אביבי, את המופלטה של שוק מחנה יהודה כבר טעמת?

כן, מה שקראתם. נונה מופלטה בשוק. צילום: יעל שטוקמן
כן, מה שקראתם. נונה מופלטה בשוק. צילום: יעל שטוקמן

סנוב, מופלטה מלוחה כבר אכלת? כי אם לא, אז "נונה מופלטה בשוק" נולדה עבורכם - אשכנזים ומזרחים כאחד, שרוצים לאכול מופלטה מחוץ לגבולות המימונה, וגם למלא אותה בהרבה יותר מרק חמאה ודבש. "רצינו להביא את האווירה של מחנה יהודה לתל אביב, ואנחנו בטוחים שגם התל אביבים יוכלו להרגיש אותה"

10 בספטמבר 2024

לפני שנה וחצי פתחו זיו לייבה, דניאל אליאס והשף איציק לוי בר מופלטות בשוק מחנה יהודה הירושלמי. השניים, שמגיעים ממשפחות מרוקאיות למהדרין, בחרו במאכל ילדותם ונעזרו במתכון של סבתא (לכן קראו למקום "נונה"), ושידכו את הנ״ל לאנרגיה והצבעוניות של השוק הירושלמי. כך המופלטה הפכה למעטפת למרכיבים רבים, לא בשונה ממנות הקרפ המלוח שאנחנו מכירים, רק שהמופלטה קצת יותר עבה ועסיסית, ולכן מתפקדת כבסיס אידאלי למילויים ומרכיבים רבים. ואוהו, כמה שהם רבים.

>> תיראו מופתעים: על חורבות NG בנווה צדק קמה מסעדת יוקרה חדשה

אחרי שבשוק מחנה יהודה התרגלו למנה השניים מגיעים כעת גם לרחוב הרצל התל אביבי, לא רחוק משוק לוינסקי, כך שהאווירה ההומה והשמחה של השוק עודנה כאן. ״רצינו להביא את האווירה של מחנה יהודה לתל אביב, ואנחנו בטוחים שגם התל אביבים יוכלו להרגיש אותה״. מסביר לנו זיו. ואכן מדובר במקום שמח ורחב ידיים – שטיחים צבעוניים במקום ומוזיקה שמחה מסביב, כמו גם הקריאה של דניאל הבעלים ללגום רימונדה קרירה ולשכוח מהצרות.

נונה מופלטה בשוק. (צילום: עמוד האינסטגרם nuna_mufleta)
נונה מופלטה בשוק. (צילום: עמוד האינסטגרם nuna_mufleta)

את המופלטה הדקה אך בשרנית מכינים במקום, ולתוכה מכניסים ערב רב של מטעמים וניחוחות, כאשר בתפריט ישנם לא פחות מ-11 וריאציות – 9 במילויים מלוחים שהם ארוחה לכל דבר, ו-2 מתוקים – אחת עם שוקלד באווירת ילדות, השנייה איך לא, מופלת המימונה עם החמאה ודבש. מופלטה מתוקה תעלה לכם 28 ש"ח, אבל אתם לא רוצים לפספס את המלוחות, כי מדובר בארוחה עמוסת רכיבים, לא הנשנוש המוכר מהמימונה. 

למשל "האימפריה העותומנית", שמוגשת עם מוצרלה, בולגרית, פסטו כוסברה, חצילים, מנגולד, בצל, צנוברים, שום קונפי וזעתר טרי (45 ש״ח); "מופלטת הקצת סיראטקי וסופלקי" עם מעורב דגי ים בתערובת תבלינים, טחינה, בצל, מנגולד, פלפל חריף, שום וזרעי עגבנייה (55 ש״ח); או זו עם השם הנינוח "כמו בפאפוס על המים", ומורכבת מחלומי צרוב בתערובת תבלינים, לאבנה. בולגרית, פסטו כוסברה, מלפפון חמוץ, עגבנייה, בצל אדום וחסה לליק (48 ש״ח). בגזרה הטבעונית יש מופלטה עם שווארמה טבעונית וטחינה, עגבנייה, עמבה, בצל, מנגולד ופלפל חריף (48 ש״ח). אם בא לכם מופלטה שמתרחקת טיפה מאגן הים התיכון (או לפחות, מהאזור שלנו), יש שתיים שמתקרבות לפריז עם קממבר, מוצרלה, מרמלדת שרי, זיתים, קצח, פקאן מסוכר וחסה לליק (45 ש״ח), או "מופלטת הטרפש שלנו", עם חמאת כמהין, מוצרלה, פטריות מוקפצות, פרמזן, חלמון, צנוברים ושום קונפי (48 ש״ח).

אמרנו לכם שכמו קרפ. נונה מופלטה בשוק. צילום: יעל שטוקמן
אמרנו לכם שכמו קרפ. נונה מופלטה בשוק. צילום: יעל שטוקמן

למי שמשום מה מוותר על פחמימות יש גם סלטים צבעונים ורעננים, שגם הם עם מרכיבים רבים וערכים תזונתיים מזמינים ביותר. למשל,  סלט "שיק שאק שוק" עם בורגול,  חסה פריכה, מלפפון, עגבניות שרי, צנונית, זיתי קלמטה, ירוקים, גבינה בולגרית (או טחינה לטבעונים), תערובת פיצוחים קלויים בויניגרט לימון וזעתר (48 ש״ח) או סלט "הקולות של פיראוס" עם מעורב דגי ים בתערובת תבלינים, בצל מושחם, מנגולד, עגבניות שרי, פטרוזיליה, חסות פריכות, שום קונפי, עמבה וווינגרט כוסברה (62 ש״ח), וגם "השופלור של המלך", צלחת כרוביות מושחמות במחבת, קינואה אדומה, תערובת חסות, נענע, פטרוזיליה, בצל אדום, חמוציות, תערובת תבלינים פקאן מסוכר, ויניגרט רימונים וטחינה גולמית (54 ש״ח). לצד זה מוגשת אותה רימונדה ורדרדה שנצעקנו לשתות, עם או בלי ערק (10/15 ש"ח), ובימים לוהטים כאלו, נדמה שברור לנו שעם. מה, זו מימונה, לא נחגוג?
הרצל 20, א'-ג' 10:00-21:00, ד'-ה' 10:00-2:00, ו', מ-10:00 עד שעה לפני כניסת שבת. ש', החל משעה אחרי יציאת השבת