נתחי חציל וגבינת מוצרלה בקרם פלפלים

המצרכים (ל-4 מנות):

4 חצילים ללא גרעינים

4 פלפל אדום

180 גר' מוצרלה של מחלבות גד חתוכה לפרוסות

מעט שמן זית

כף חומץ בלסמי

מעט מלח גס

מעט פלפל שחור גרוס

3 גבעולי אורגנו טרי

אופן ההכנה:

פורסים את החציל לפרוסות עבות, בעובי של כ-5 ס"מ. חוצים כל פרוסה בחתך עבה אך לא עד הסוף. ממליחים את פרוסות החציל במלח גס ונותנים להם להזיע כחצי שעה. מנגבים היטב. במקביל קולים את הפלפל, בתנור חם מאוד. מקלפים ומוציאים את הגרעינים. את הפלפל טוחנים בבלנדר ידני או מעבד מזון, תוך כדי הוספת חומץ בלסמי, מלח, פלפל ושתי כפות שמן זית.

בכל נתח חציל מכניסים פרוסת גבינת מוצרלה. מסדרים בתבנית משומנת ויוצקים מעל מעט שמן זית נוסף.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך עשר דקות. יוצקים מרוטב הפלפל על כל צלחת, מסדרים את נתחי החציל ומקשטים בעלי אורגנו טריים.

IMG_0016_1