חציל מציל: 7 הסביחיות הכי טובות בתל אביב (אחת בגבעתיים, נו)

איפשהו פה יש ערוק, נשבעים. סביח טשרניחובסקי. צילום: מתוך עמוד הוולט
איפשהו פה יש ערוק, נשבעים. סביח טשרניחובסקי. צילום: מתוך עמוד הוולט

אתם יכולים להודות ליהודי עיראק על שהביאו לארץ את ארוחת הבוקר הנפלאה שלהם. אתם יכולים להודות גם לישראלים הטובים שהחליטו לדחוס אותה לתוך פיתה. ואתם גם יכולים להודות לנו על שאספנו לכם את מנות הסביח הכי טובות בעיר. אבל אתם הכי יכולים פשוט לאכול סביח

2 בינואר 2024

איזה טעים זה סביח. באמת שלא צריך להוסיף הרבה, כי זה הקונצנזוס על ארוחת הבוקר של יהודי עיראק, שהיגרה לכאן בפיתה, עם הרבה טחינה, מעט עמבה ומלא אהבה. יצאנו לבדוק איפה הסביח הכי טוב בתל אביב.

סביח טשרניחובסקי 

הוא כבר לא בטשרניחובסקי, אבל אי אפשר להתבלבל – מדובר בסביח של אפי, שהפך למוסד וידוע בזכות מלאכת הרכבת הפיתה המושלמת, מלאכת מחשבת של ממש. באיטיות ובדיוק רב ירכיבו לכם מנה בתוך פיתה אוורירית לעילא ולעילא, הכוללת חצילים מטוגנים (נו כמובן), ביצה קשה, תפוח אדמה מתובל, ירקות טריים, ירוקים, חמוצים – וגם תוספת של גבינת פטה, למיטיבי לכת, שלא תוכלו לוותר עליה מעתה.
36 ש״ח, אלנבי 45

קלאסיקה מקומית. סביח טשרניחובסקי. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום
קלאסיקה מקומית. סביח טשרניחובסקי. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום

אריכא סביח

בתור ירושלמית לשעבר, התרגשתי עד מאוד לראות סניף של הסביח המיתולוגי מעיר הקודש נפתח ברחוב הרצל בתל אביב. ואכן ההבטחה לא אכזבה, וגם התל אביבים זכו. הפיתה של אריכא מיטיבה להיות ממלאת ואוורירית בעת ובעונה אחת, והתוספות כל אחת – כמו שאומרים בירושלים – מלמיליאן. תפוחי אדמה, ביצה קשה, ירוקים רעננים, חריף, עמבה, בצל ירוק ובצל לבן שמייצרים פיתה מנצחת. גם מנת הפטריות הטבעונית שלהם פשוט נהדרת. אגב גם המחיר נותר די ירושלמי.
28 ש״ח, הרצל 15

הדרך אריכא ומפותלת. אריכא. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של אריכא
הדרך אריכא ומפותלת. אריכא. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של אריכא

בוטקה 23

בדוכן הפיתות האהוב, ששוכן בפאתי שוק התקווה ונפתח לפני חמש שנים, תמצאו מנת סביח מנצחת. כלומר, ללא דוואינים מיותרים ועם הרבה תיבול וטעם. מדובר בפיתה נפלאה שמכילה היטב את כל השילוש הקדוש- ביצה, חציל ותפוח אדמה. זוהי, הרי, התורה כולה. חוץ מזה בפיתה יש טחינה ועמבה, עלים ירוקים רעננים, שפיץ חריף המורגש בדיוק במידה הנכונה, והרבה אהבה. סליחה, התכוונו שוב לחציל, ביצה ותפוח אדמה.
25 ש״ח, האצ״ל 23

נראה לנו שבוטקה זה מוגן מספיק. בוטקה 23. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של העסק.
נראה לנו שבוטקה זה מוגן מספיק. בוטקה 23. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של העסק.

הקוסם

בקוסם כרגיל עושים אברה קדברה, ומגישים לנו מנת סביח מכושפת לפי הספר. פיתה ענן משובחת שגם מוגשת טרייה וחמימה, עם כמות מדויקת וראויה של כל התוספות בתיבול שמיטיב עם כל המרכיבים. יש בפיתה נוכחות דומיננטית של טחינה, חומוס טרי (ועוד של הקוסם!), תפוח אדמה וביצה קשה פרוסה, כך שהיא ממלאת את כל חלקי הפיתה ומורגשת בכל ביס. אם תשאלו אותנו הסוד של הסביח הוא בחצילים המטוגנים כהלכה לפרוסות עבותות, פריכות ומנחמות.
32 ש״ח, שלמה המלך 1/ שרונה מרקט

הקסם האמיתי היה החברים שעשינו בדרך. הקוסם. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של "הקוסם"
הקסם האמיתי היה החברים שעשינו בדרך. הקוסם. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של "הקוסם"

סביח פרישמן

סביח פרישמן הפכו לרשת שאוחזת בשבעה סניפי סביח בתל אביב. אנחנו קצת מתגעגעים לימים בהם היה דוכן אחד בפרישמן. מחד מצרים על הסביח שהפך למפעל, ומאידך מבינים שאנחנו חיים בעידן קפיטליסטי ומודים על האפשרות להנות ממנו כמעט בכל איזור בעיר, מיפו ועד רמת החייל. מדובר בסופו של דבר בסביח קלאסי – פיתה רכה, חציל מטוגן, תפוח אדמה, ביצה קשה, ירקות, וגם סלט עגבניות פיקנטי שמביא טוויסט ייחודי למנה.
33 ש״ח, ברחבי תל אביב

מפתה כל כך. סביח פרישמן. צילום: מתוך האינסטגרם של סביח פרישמן
מפתה כל כך. סביח פרישמן. צילום: מתוך האינסטגרם של סביח פרישמן

סביח דה לוקס

סביח דה לוקס איתנו כבר כמעט שני עשורים, ועם מורשת כזו קשה להתווכח. גם עם הפיתה שמהונדסת בדיוק מופתי, או כשמו כן הוא – דה לוקס. מה שאהבנו בדה לוקס הוא שמלבד הסביח הקלאסי, שאנחנו נשבעים בו תמיד, יש גם מנה של סביח עם שניצל. וברור שסביח אוסטרו-עיראקי עובד. תפוח אדמה, ביצה, חציל מטוגן, חומוס, טחינה, וגם שניצל חמים ופריך שמטוגן במקום. מה כבר יכול להשתבש? חוץ מהצרבת, ממש כלום. זה טעים לאללה.
38 ש״ח לסביח שניצל, 27 למנת סביח. מקווה ישראל 1

מישהו ביקש סביח עם תוספת? סביח דה לוקס. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום
מישהו ביקש סביח עם תוספת? סביח דה לוקס. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום

הסביח של עובד

למרות שהוא מגבעתיים ולעד יהיה היריב של הסביחים התל אביבים, יש כאלה שנשבעים בשמו, ואומרים שהוא הסביח הכי טעים ביקום.  וזה לא רק עובד עצמו. מעבר לכך, כמובן שהמיתוג הגימיקי עובד – גם אנחנו אוהבים לעמוד בתור ואז לבצבץ, לטחן, לחמס, לסלט ולחצל את הפיתה שלנו, שהיא באמת מהטובות, וראויה למעמדה האייקוני. מצד שני, אנחנו גם אוהבים להגיד שבתל אביב יותר טוב מבגבעתיים, אז לא תתפסו אותנו מפרגנים במלוא הלשון. סורי עובד, זה לא אישי, פשוט בוא לתל אביב כבר.
32 ש״ח, סירקין 7, גבעתיים, אבל יש משלוחים לתל אביב

לא יודעים בנוגע ליקום, אבל בטח הכי טובה בגבעתיים. הסביח של עובד. צילום: מתוך עמוד הוולט
לא יודעים בנוגע ליקום, אבל בטח הכי טובה בגבעתיים. הסביח של עובד. צילום: מתוך עמוד הוולט