בקרוב גם אתם תגידו "בא לי נקניקיה של סוטה" ואף אחד לא יבהל

מנת שף. סוטה (צילום גיא חביב)
מנת שף. סוטה (צילום גיא חביב)

Soté Urbandog הוא מותג חדש של השף רותם וקנין, שהולך להביא את הרקורד הארוך שלו במסעדות שף בשביל לייצר נקניקיות מתנשאות ועילאיות בעבודת יד. עכשיו זאת סטייה מהסוג שאנחנו מעודדים

21 במרץ 2023

נקניקייה היא מאכל אמביוולנטי: בתצורתה התעשייתית רצוי להתרחק, אך נקניקייה בעבודת יד עם התוספות הנכונות יכולה להגיע לדרגת ביס מצטיין. סצנת הנקניקיות בעיר פועלת על אש קטנה ויציבה ומככבים בה מספר יצרנים ארטיזנליים, אלן טלמור וערן ביק למשל. כעת נכנס לזירה מותג חדש שכדאי לשנן את שמו, Soté Urbandog. "הכוונה היא שאלו נקניקיות שסוטות מהנורמה. סיפרתי לחברים על הוויז'ן ואמרתי להם שבא לי לכווץ את כל השנים שבהן עבדתי במטבחים לתוך נקניקייה ולעשות דברים סוטים. אמרתי כל כך הרבה פעמים את המילה 'סוטה' עד שנראה לי שמצאתי שם למקום", צוחק שף רותם וקנין.

והנקניקיות אכן סוטות בקטע טוב. לדוגמה: נקניקיית בקר יפנית משובצת צ'דר וגאודה בתיבול אסיאתי של גוצ'וג'אנג (ממרח פלפלים קוריאני), בובו אררה (שבבי אורז מיפן) ואיולי יפני; נקניקיית עוף עם סלט מלפפונים תאילנדי; ונקניקיית טלה עם סלסת תירס ואיולי עשבים. נקניקיית דגים עסיסית ועדינה שטעמנו אינה נופלת מאף מנה במסעדת שף: בר ים, צ'יפורה ולברק טריים מהדוכן של רוסתום (הכרמל 40) בתיבול מאופק שמדגיש את טעמם ומעל רוטב רמולד, עשבי תיבול ושקדים מטוגנים. הלחמניה מעניינת לא פחות, מעין בריוש פריך בחוץ ואוורירי וחמאתי בפנים שמיוצר עבור המקום לפי מתכון שווקנין יצר. נקניקיות הבקר והטלה מוגשות גם כקורן דוג – שלוש מיני־נקניקיות על מקל בציפוי פולנטה ובתוספת רטבים. בקרוב צפויים להתווסף לרשימה ספיישלים כגון נקניקיית כבדי עוף ובתוכה ריבת בצל וגבינת בושה. יאמי.

ביס מצטיין. סוטה אורבנדוג (צילום: גיא חביב)
ביס מצטיין. סוטה אורבנדוג (צילום: גיא חביב)

הקונוטציה למסעדת שף אינה מקרית שכן וקנין הספיק לעבוד בכמה וכמה מוסדות מכובדים – ג'ורג' וג'ון, דיינינגס, קופי בר ו-OPA. האחרון יניב בקרוב שת"פ עם השפית שיראל ברגר, שבעקבותיו תיכנס לתפריט נקניקיית הגזר המיתולוגית. "הגשנו את הנקניקייה בארוחה מיוחדת באופא והטעם נחרך לי בפה. כשפתחנו את סוטה הזמנתי את שיראל לפגישה והחלטנו על שת"פ. כבר הזמנו מעשנה, נעבור לטסטים ונוציא את המנה לפועל בצורה קצת שונה מהמקור כדי לתת את הפרשנות שלי". מחירי הנקניקיות 30 ש"ח לנקניקיית בשר/עוף/טלה, 35 ש"ח לנקניקיית דג (שתי נקניקיות בהתאמה 56/64 ש"ח, מיקס נקניקיות 60 ש"ח) ומנת קורן דוג מתומחרת ב-28 ש"ח. "לנקניקיות יש סטיגמה של זבל שדוחפים לתוכן חלקים לא ראויים למאכל. כאן חומרי הגלם הם הכי טריים שיש וברמה הגבוהה ביותר. כשרואים את הלחמניה ללא הנקניקייה אומרים 'וואו זה קטן'. אבל כשאוכלים יותר מאחת – כי זו הכוונה, לאפשר לטעים מכמה עולמות – יוצאים שבעים. כל נקניקייה שוקלת 100-120 גרם ושתיים כבר שוות במשקלן להמבורגר".

להיות סוטה זו לא בושה. sote urbandog (צילום גיא חביב)
להיות סוטה זו לא בושה. sote urbandog (צילום גיא חביב)

בהנחה שהקונספט יצליח, ובינינו אין סיבה שלא, מתכננים וקנין ושותפיו להרחיב את Soté לרשת אוכל רחוב איכותי. והם אינם מתכוונים להסתפק בנקניקיות: ברגעים אלה ממש מוקמת בחלל צמוד פיצרייה, שתיפתח בקרוב. טאבון עצים כבר הוזמן ווקנין עובד על בצק לפיצה נפוליטנית. "אחרי שדיברסו נסגר חסרה בשוק פיצה איכותית, ונקניקיות ופיצה מתחברים לי כאוכל רחוב איכותי וגבוה". הנה סטייה שאף אחד (טוב, אולי חוץ מטבעונים) לא יעשה לכם שיימינג עליה.
שפ"ר 2, ראשון-חמישי 11:00-17:00, שישי 11:00-16:00