סוף סוף בר לא מתחכם. אוקיי, חוץ מהתחכמות אחת

בר ארטיזנלי. סטנלי (צילום אמיר מנחם)
בר ארטיזנלי. סטנלי (צילום אמיר מנחם)

סטנלי, הבר החדש שהתמקם ממש ליד כיכר דיזנגוף, שואף לספק חוויה שכבר שכחנו שקיימת - בר קוקטיילים פשוט, בלי כלי הגשה מופרעים, ברמנים בלבוש קריקטורי או יומרה מוגזמת. אלא אם מחשיבים את כל העניין המוזר עם הליקוט

12 בספטמבר 2022

מתי לאחרונה נתקלתם בסתם בר? ללא כתובות ניאון, שמות מפוצצים וקונספט מונפץ. העיר מתפוצצת מברי יין וקוקטיילים מכל סוג וסגנון אך המוסד הקלאסי נעלם ברעש הכללי. סטנלי, בר חדש ששם במרכז הבמה את מושג המקומיות, מבקש לחזור למקורות. משקאות מתזקיקים עונתיים מבוססי ליקוט, תפריט אוכל עליו חתום שף עידו פיינר (רוברטה וינצ'י) ועיצוב אורבני עם קריצה לעברו ההיסטורי של המבנה יוצרים מקום שפשוט כיף לשבת בו.

סאמר שפריץ. סטנלי (צילום אמיר מנחם)
סאמר שפריץ. סטנלי (צילום אמיר מנחם)

הסטנלי ממוקם במלון בקסטייג' שנפתח לפני מספר שבועות סמוך לכיכר דיזינגוף. היזמים גל ארזי והיינן אייל דרורי, בעלי מותג המשקאות הארטיזנלי MOLI, נבחרו על ידי רשת אטלס לצקת תוכן לבר שממוקם במבואה. "בתכנית העסקית ובחלום של מולי, פתיחת בר תמיד הייתה ברקע", הם מסבירים. "סטנלי אינו בר קוקטיילים אלא בר שקצת חוזר ליסודות. אנו מייצרים את המשקאות בעצמנו, משלב הליקוט. לקוחות יכולים לבחור ולהעמיק בכך, אך עבור כל היתר זהו פשוט מקום שכיף לבלות בו".

אייל דרורי וגל ארזי (צילום אמיר מנחם)
אייל דרורי וגל ארזי (צילום אמיר מנחם)

המשקאות שדרורי מייצר בעבודת יד מליקוטים מקומיים הפכו במיוחד בתקופת הקורונה לבון טון בקרב מביני עניין. וורמוט Vedetta 52, שני ביטרס ופט נט אשכוליות נמכרו במקומות ספורים ובכמויות מוגבלות. כעת ניתן למצוא אותם בסטנלי, מוגשים עם קוביית קרח ופלח תפוז או כחלק מקוקטיילים בעלי טאץ' מקומי. לדוגמה: Berry Nice – ג׳ין בהשריית פירות יער, ביטר אפרטיף קיץ, ורמוט ביאנקו, ליקר פטל, אתרוג ופלפל שחור; White Yemni Coffee Martini מוודקה, קפה תימני לבן וחווייאג׳ סורי; Deep Purple – ג׳ין ורמוט ביאנקו, ליקר סלק-תפוח ירוק וליים ודריי מרטיני ישראלי מג׳ין מיקס, ורמוט יבש, תחמיץ ענבים וצלפים (48-64 ש"ח).

שאריות ממטבח המלון יהפכו גם הם לתזקיקים במסגרת מדיניות zero waste שמנצלת את חומרי הגלם עד תום, כמו ליקר סלק ותפוחים שכבר נמצא בייצור. בין המוצרים החדשניים ניתן למצוא גם ג׳ינג׳ר ביר ראשונה מסוגה מתוצרת ישראלית, ליקר פטל אדום עם אתרוגים, פסטיס מקומי ועוד.

עלאק שייקן, נוט סטירד. דרי מרטיני מוורמוט מצמחי ארץ ישראל (צילום אמיר מנחם)
עלאק שייקן, נוט סטירד. דרי מרטיני מוורמוט מצמחי ארץ ישראל (צילום אמיר מנחם)

התפריט שיצרו השפים עידו פיינר (רוברטה וינצ'י) ולוטן חייק נועד להחמיא למשקאות ולאווירת הבר במקום, למשל: קרודו דג ים עם עגבניות, צלפים ופלפלים חריפים (64 ש"ח), קורנדביף ולחם מחמצת עם חרדל, מיונז וארוגולה (54 ש"ח),  טרטר בקר וחלמון ביצה (64 ש"ח) ופרנץ׳ טוסט מחמצת עם גבינת ברי, פרי צלוי וסירופ דבש (42 ש"ח). האם למרות הבית המעוצב, הכותרות והשמות הקשורים בו יצליח הסטנלי לספק את אותה חוויית בילוי פשוטה שהובטחה, ימים יגידו.
בלינסון 6, תל-אביב, 03-9207777, ראשון-שישי 17:00-23:30, שבת סגור, טלפון להזמנות 03-5425555