פחמימות רחוב: המקום שיגשים את כל חלומות הבצק שלכם

סטריט שף נפתח באבן גבירול ע"י לירוי קפוזה שהגיע מהצפון. בתפריט: טוסטים מושחתים, מאפים מתוקים וסלטים בריאים לאלה שמתעקשים. אמרנו שזמין במשלוחים?

פנזרוטי מחמם. צילום: איתן וכסמן
פנזרוטי מחמם. צילום: איתן וכסמן
25 בינואר 2021

דווקא בימים טרופים אלה, החליט השף לירוי קפוזה לפתוח את סטריט שף: מקום שמשלב אוכל רחוב מושחת עם טאץ׳ קולינרי מתוחכם, שמעלה על נס את אהובתנו הבלתי מעורערות – פחמימות. עכשיו, בשל אהבתנו לבצקים (והנה רשימה חשובה מאתמול) וגם לאנשים שפותחים מקומות – בוודאי בתקופה זו, יצאנו לבדוק.

לירוי, שבעבר ניצח על מסעדות במלונות בוטיק בצפון, חלם לפתוח מקום שמשלב את החזון הקולינרי שלו ואת הניסיון שלו, עם קריצה שובבית ונחוצה לעבר אוכל מנחם, מהנה ומושחת. את המקום, באבן גבירול 24, פתח לירוי למרות ובגלל הקורונה, כי לדבריו התזמון אף פעם לא מושלם ולכן לא צריך לחכות כדי להגשים חלומות. והחלומות, במקרה הזה, הם בדמות בצק, מכל הסוגים והמינים.

סטריט שף. אחלה רחוב. צילום: איתן וכסמן
סטריט שף. אחלה רחוב. צילום: איתן וכסמן

תמצאו כאן כריכים מושחתים ועשירים, טוסטים מנחמים, מאפים מרגשים, סקונס לפי הספר, פנזרוטי אה לה מילאנו ועוד ועוד. ואל תדאגו: לא חוסכים כאן בחמאה. אז מה בתפריט שאלתם? הנה מדגם: טוסט מונטה קריסטו – לחם קסטן לבן מטוגן בתערובת ביצים וחמאה, משוח כהלכתו באיולי חרדל דיז׳ון ובתוספת של קורנביף וגרילד צ׳יז (52 ש״ח). עזבו אתכם מכולסטרול, זה טעים בטירוף. עוד נמליץ על טוסט הסקארמבל – אותו לחם קסטן לבן צרוב בחמאה- בתוספת של גואקמולי אבוקדו רענן, ביצים מקושקשות עם פרמזן, נתחי בייקון טלה וגאודה הולנדית מותכת (35 ש״ח).

אם בכל זאת החלטתם לבאס עם הדיאטה תמצאו כאן גם סלטים רעננים וייחודיים כמו סלט שמבוסס על קייל טרי, עלי תרד, חסה סלנובה, כוסברה, נענע ושקדים עם שמן זית והמון לימון. או למשל סלט קינואה עם גרגירי חומוס, מגוון ירקות קלויים וגבינת פטה עיזים. נציין לטובה גם את גודל המנה הראוי והמחיר הנוח (35 ש״ח).

טוסט סקראמבל, גש לפה. צילום: איתן וכסמן
טוסט סקראמבל, גש לפה. צילום: איתן וכסמן

בגזרת הקינוחים אי אפשר להתעלם מהפנזרוטי – אותו מאפה מטוגן שמכיל את כל הטוב שבעולם כולו, אותו טעם לירוי לראשונה במילאנו והחליט לייבא אלינו, ותודה על כך. מדובר במאפה בצורת חצי סהר, מטוגן כאמור, ממולא במגוון אפשרויות – החל מקרם אוריאו ובננות, עד פאי תפוחים מקורמל עם קינמון וגלידת וניל, או נוטלה ואגוזי לוז. להתעלף ולהרגיש באיטליה, שלפני הקורונה, כמובן. הבצק נותר חמים, פריך וקשיח מבחוץ, ורך ורגיש מבפנים (15-22 ש״ח).

גם הייצוג הבריטי, בדמותו של הסקונס, עושה חסד למאפה האלמותי (12 ש״ח). הסקונס מופלא, במידת אפייה מדויקת שמותירה אותו יבש אבל במובן הטוב והקלאסי, כלומר בדיוק כפי שהוא צריך להיות, והוא אינו חוטא במתיקות יתרה. עם תוספת של מעט שוקולד צ׳יפס, הוא מתגלה כתוספת האידיאלית לצד הקפה, או התה (אם אתם ממש רוצים להיות בריטים).

כשהמקום יפתח לקהל הרחב, בשעה טובה, יהיו גם מקומות ישיבה בהם ילגמו הלקוחות בירה צוננת ויזללו טוסט מפנק עם גבינה מותכת. במהרה בימינו.
משלוחים בוולט