עוף גוזל: "סילי קיד" רוצה לשנות את כל מה שידעתם על קריספי צ'יקן

זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס
זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס

כנראה שאנחנו בעיצומו של טרנד: אחרי הגעתם של KFC והפרייד צ'יקן של אהרוני, מתחרה מטוגן חדש נכנס לזירה - סילי קיד מציע עוף מטוגן עסיסי שמוגש עם רטבים וגלייזים משגעים ברמת טיגון שרק צריך להעביר עליו את הציפורניים. או פשוט לקחת ביס

13 בנובמבר 2023

בימים בהם כולנו זקוקים למזון מנחם, אנחנו שמחים לספר לכם על פתיחתו של מקום חדש שמוקדש כל כולו לקריספי צ'יקן. שום המבורגרים ושאר דאווינים, כאן הקריספי צ'יקן הוא הכוכב. מזללה קטנה ומטוגנת ברחוב יונה הנביא החליטה שהיא לא נותנת לאף חמאס להרוס לה את חגיגות העוף. 

"סילי קיד" – כן זה שם מטופש וחמוד – היא פרי שיתוף פעולה של לירון ודור ששון (מבעלי בית הקפה האהוב מתחת לעץ) וניר טויטו, שניהל בשנים האחרונות את מסעדת שי-שי ביד רמה. לירון עומד מאחורי מתחת לעץ ב-18 השנים האחרונות, ויחד עם אחיו דור הפך אותו למוסד, וניר היה זה שהביא את הרעיון לפתוח מקום של קריספי צ'יקן בלבד. הם חברו לשף רונן  סקינזס (מנטה ריי) ולשפית נופר זוהר (שהיא גם השפית של מתחת לעץ), וביחד החלו לרקוח את הקריספי צ'יקן המושלם – הם טעמו כל קריספי צ'יקן תחת עץ רענן שתוכלו לחשוב עליו, נסעו ללונדון לדיוק טעמים והגו רטבים ייחודים שקשה לעמוד בפניהם.

מזללה חדשה סילי קיד. צילום: ירון ששון
מזללה חדשה סילי קיד. צילום: ירון ששון

גולת הכותרת האמיתית של "סילי קיד", אם תשאלו אותי, היא עצם העובדה שהצ'יקן הוא פרגית – מה שמבטיח רכות מרבית, עסיסיות מתבקשת וטעם מושלם. נתחי הפרגית עטופים במעטה מטוגן, פריך ודחוס בדיוק במידה, והם מונחים בלחמנייה עננית עם סלט קולסלו ביתי, חמוצים בכבישה ידנית ורוטב לבחירתכם. וכאן כבר נכנס הייחוד של המקום.

התחלנו עם הקריספי הקוריאני, שמשוח בגלייז מתקתק ופיקנטי בעת ובעונה אחת, עם רוטב איולי לימוני משובח שמיטיב עם הטעמים, מלפפון חמוץ וסלט קולסלאו. הרבה זמן לא נהינתי ככה מקריספי צ'יקן, מנה כה נעימה, טעימה וחמימה – בדיוק כל מה שאנחנו משוועים לו בימים אלה. עוד בתפריט תמצאו קריספי צ'יקן קלאסי על בסיס רוטב איולי לימוני, או אמריקאי על בסיס רוטב צ'ילי וחמאה חרפרף, וגם אחד אחר מומלץ במיוחד – ברוטב חמאה ודבש עם איולי לימוני. כמובן שיש גם מנה טבעונית, בדמות נתחי כרובית מטוגנים, המוגשת לבחירה עם הגלייז הקוריאני או עם רוטב איולי לימוני וקולסלאו טבעוני. המחירים של מנות הקריספי צ'יקן נעים בין 64-66 ש"ח, כולל צ'יפס ושתייה. מחיר די שווה, גם אם בסטנדרט.. 

מכה קטנה בכנף. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס
מכה קטנה בכנף. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס

חוץ מזה תמצאו בתפריט גם כמה מנות צד, גם הן על טהרת העוף המטוגן – כנפיים (4 יחידות שמנמנות ב-24 ש"ח), וגם צ'יקן בייטס (או כרובית בייטס) ממכרות ב-20 ש"ח, שמרגישות כמו הנשנוש האולטימטיבי. חגיגת עוף שאנחנו מקווים שתוכל להישאר בסביבה לעוד הרבה זמן.
יונה הנביא 48, פתוח בימים א-ה, וביום שבת  החל מ12:00 עד 22:00