הזוג שהגיע מניו יורק לת"א בזמן המלחמה, כדי להכין אוכל גיאורגי

בסלון שלנו לא מגישים מנות כאלה יפות. סלון קווינס. צילום: מארק בלינדר
בסלון שלנו לא מגישים מנות כאלה יפות. סלון קווינס. צילום: מארק בלינדר

בני הזוג מארק בלינדר ואסתי צפורי בכלל גרו בקווינס ב-7.10, והחליטו לחזור לארץ דווקא בגלל המלחמה. למרבה שמחתנו, הם גם הביאו איתם את העסק - אוכל גיאורגי ייחודי עם טוויסט מקומי ורוח ניו יורקית. מוכנים לגלות את העולם שמעבר לחצ'פורי?

22 בנובמבר 2023

כמו רבים, גם את הזוג מארק בלינדר ואסתי צפורי המלחמה תפסה בביתם. רק שבניגוד לרובנו, ביתם היה בקווינס, ניו יורק. ממש כמה ימים לאחר שפרצה המלחמה, אסתי סיימה את לימודיה האקדמיים בניו יורק – והעובדה הזו, יחד עם המלחמה והרצון להיות קרוב הביתה, הובילו את הזוג לשוב ארצה. עוד בקווינס הם הפעילו דוכן שמוקדש כולו למטבח הגיאורגי (פלוס מנת סביח, שהזכירה את הבית), ומארק הדריך סיורים קולינריים. כעת, במשכנם החדש בתל אביב, פותחים בני הזוג את "גלריית קווינס", בה יגישו את האוכל הגיאורגי שיודעים לבשל היטב, שכאן יזכה בטוויסט מקומי.

טעימה קטנה מגיאורגיה, דרך ניו יורק. סלון קווינס. צילום: מארק בלינדר
טעימה קטנה מגיאורגיה, דרך ניו יורק. סלון קווינס. צילום: מארק בלינדר

בלינדר, יליד טביליסי שעלה לארץ בגיל 6, הוא נצר לבשלניות וגדל בחיקן של אם וסבתא שהכירו לו את רזי המטבח הגיאורגי על בוריו. מאז ומתמיד הוא אהב אוכל, ולמרות שבהכשרתו הוא בכלל עו״ס קליני – במהלך הקורונה התמקצע והתמחה במטבח המסורתי, והחל למכור ביחד עם אסתי אשתו את האוכל הגיאורגי שגדל עליו לקהל הלקוחות של קווינס. הקהל, מצדו, הוקסם מהתבלינים הריחניים, חומרי הגלם הייחודים וטכניקות הבישול המסורתיות שלא הכירו. מעבר לכך, בלינדר גם שאף להראות לקהל שאוכל גיאורגי הוא הרבה יותר מרק חצ׳פורי, ומציע ערב רב של מרקמים, טעמים וניחוחות.

כעת, כאמור, גם לנו בת״א יש הזדמנות לטעום מהאוכל הגיאורגי פרי ידיהם של הזוג, בארוחת טעימות ראשונה שתתארח בגלריה בקריית המלאכה בתל אביב ביום חמישי הבא (30.11). בהמשך צפויות להתקיים ארוחות נוספות. ומה בתפריט? לוביאני (מאפה בצק מסורתי); פחאלי חצילים ופחאלי סלק (ממרחים גיאורגיים טיפוסיים); קוויאר פלפלים וחצילים; קציצות אבחזורה (קציצות בקר) ברוטב עגבניות חריף ובתוספת פולנטה וגבינה; סאציבי (תבשיל עם אגוזים, בתמונה למעלה) בגרסת עוף או בגרסה צמחונית.

התאהבנו בצלחת. סלון קווינס. צילום: מארק בלינדר
התאהבנו בצלחת. סלון קווינס. צילום: מארק בלינדר

ולקינוח מגישים מאר ואסתי מנת פלמושי, שהיא למעשה פודינג שמורכב ממיץ ענבים – קינוח מסקרן שמדבר אלינו במיוחד – וגם עוגת דבש שבה אי אפשר לטעות. בנוסף, בני הזוג מבטיחים שיהיו גם הפתעות נוספות שלא מצויות בתפריט. לאורך הארוחה יוצעו גם יינות גיאורגים ובירות ישראליות, כי לזוג חשוב גם לתמוך בתוצרת המקומית. ״גם את עסק האוכל שלנו בקווינס פתחנו בזמן המגיפה", מסביר בלינדר את האתגר, "כך שאנחנו למודי קרבות ולא נותנים לזה להפחיד אותנו, ואף להפך".
"גלריית קווינס", המנור 9 קריית המלאכה. 350 ש"ח ליחיד, 650 לזוג כולל שתייה קלה. ארוחה ראשונה תתקיים ביום חמישי ה30.11 בשעה 19:00. לפרטים נוספים: queensoftlv@gmail.com