סלט עגבניות של הרברט סמואל

קבלו מתכון לסלט הכי קלאסי וזכור לטובה בתל אביב

הפקת מתכונים הרברט סמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
הפקת מתכונים הרברט סמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
7 בספטמבר 2017

סלט עגבניות של הרברט סמואל

חומרים ל־4 סועדים

לסלט:

150 גרם עגבניות שרי חצויות

150 גרם עגבניות שרי תמר חצויות

150 גרם עגבניות שרי צהובות חצויות

150 גרם עגבניות מיני טייגר חצויות

6 עגבניות תמר חתוכות לרבעים

10 זיתי מרמרה + 10 זיתי סנטה מגולענים

6 צנוניות פרוסות דק

½ פלפל צ'ילי ירוק, פרוס לטבעות

½ בצל סגול פרוס לטבעות

6 כפות בצל ירוק פרוס

10 עלי בזיליקום קרועים

2 כפות אורגנו טרי

>> קלאסיקה עירונית: המנות האיקוניות של תל אביב

לצלייה:

3 עגבניות תמר חתוכות לרבעים

10 עגבניות שרי מסוגים שונים

לתיבול:

3 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח

להרכבה:

3 כפות עגבנייה טרייה מגוררת

100 גרם גבינת כבשים טורקית

3 כפיות זעתר יבש טחון

3 חלמוני ביצה מבושלים

שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הסלט, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

מחממים תנור ל־200 מעלות. צולים את עגבניות התמר והשרי כ־8 דקות.

הרכבה:

מניחים את העגבנייה המגוררת בתחתית צלחת ההגשה, עורמים עליה את הסלט המתובל ומעליו מניחים את העגבניות הצלויות. מתבלים את גבינת הכבשים בזעתר ומפוררים מעל הסלט. מעליה מפוררים את החלמונים המבושלים, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.