ספייסהאוס 2.0: הבר שבקבק את הקוקטייל חוזר להגיש אותו על הבר

בר הספייסהאוס הספיק לעשות מהפיכה בשוק הקוקטיילים עם בקבוקים שהצילו אותנו בימי הקורנה לפני שנסגר בעקבות תמ"א, אבל החשק לראות אנשים שיכורים לא נגמר. אז היכונו, כי ממלכת הקוקטיילים חוזרת בגרסה חדשה לכבוש שוב את דיזנגוף, והפעם עם תוספת של מנות טעימות לצד הדרינק
בר הקוקטיילים ספייסהאוס נפתח בדיזנגוף לפני עשור, והפך במהרה לאייקוני אודות לאותם קוקטיילים מתקתקים וייחודיים שנרקחו במקום, אך לאחר 7 שנות פעילות הבר עצמו נאלץ לסגור את שעריו בשל עבודות תמ"א שהחלו בבניין – לא לפני שהשאיר לנו המצאה חסרת תקדים: קוקטיילים מבוקבקים שהגיעו עד הבית והצילו אותנו בימי הקורונה הקשוחים. אותם קוקטיילים בבקבוק נשארו בסביבה ונמכרו היטב, אך המקסולוג והבעלים המייסד יותם שילה הבין שהוא מתגעגע לראות במו עיניו אנשים שתויים, והחליט לפתוח שוב את הבר במיקום לא רחוק מאיפה שעמד המקורי.
>> כחומר ביד היוצר: "גלם" מקווה להמציא מחדש את שוק האיכרים
כך נולד ספייסהאוס 2.0, שמציע חלק מהקוקטיילים המיתולוגיים לצד תפריט קוקטיילים עונתי שמתחלף כל עת. נכון לעכשיו, למשל, הקוקטיילים מותאמים יותר לעונה הקרירה (איפה את?!) ומבוסס על תזקיקים עמוקים, פירות הדר ושאר פירות העונה, לצד משארות מבוססי מרטיני – שלדברי שילה חזר לכבוש את במת הקוקטיילים. ובגלל שכל קוקטייל דורש נשנוש הגון שיצניע את ההנגאובר למחרת, שילה משתף פעולה עם השף גיא פורטל, בוגר הקורדון בלו בפריז, ליצירת תפריט אכיל נלווה.
"אני חושב שמה שהיה חסר לי זה המפגש עם הקהל, ערב ערב. שיהיה לי מקום לארח ולטעום דברים חדשים. מקום שמעדכן מה שקורה במשקאות בעולם, ומביא איתו התחדשות", מסביר שילה את ההחלטה להקים מחדש את הבר. "כי בסוף לעשות קוקטייל מבוקבק לכל המדינה זה לא כמו להביא חלום מדנמרק או מפריז, או משהו חדש. בנוסף, הרגשתי שהקוקטיילים הולכים אחורה בארץ, וזה חלק מהתפקיד שלי בענף – להמשיך לשים אותם במרכז. ומעל הכל, רציתי שיהיה משכן פיזי לספייסהאוס. זה הלב של המותג״.
אז מעבר לקוקטיילים המוכרים מהבקבוקים שיחזרו בגרסה רעננה, תמצאו במקום יצירות מעניינות במחירים של דיזנגוף: "ואספר ליצ’י מרטיני", שהוא שילוב של ג’ין, וודקה, סירופ ליצ’י טבעי ולילה לבן עם טוויסט ורדים (55 ש״ח), "פלומה" המבוסס על טקילה, אשכולית אדומה, שקדים ולמון גראס בסודה מרעננת (49 ש״ח), "טומייטיני" מסקרן, שהוא מרטיני בגרסה עגבנית בלסמית עם וודקה, ג’ין ושרי מתקתק (55 ש״ח), "קריסמסי", שהוא קוקטייל חורפי על בסיס וויסקי, קוניאק ורום כהה, עם דובדבני אמרנה, תאנים ורוזמרין (59 ש״ח) ועוד שתיות נוספות.
אך כאמור, מעבר לשתייה יש גם מה לאכול, עם תפריט מנות שהרכיבו שילה ופורטל, שנועדו להשלים את חוויית הקוקטיילים. כך תמצאו סשימי המאצ’י מבוסס על רוטב בר בלאן, עגבניות, פרחי בזיליקום ושמן עגבניות שמש (72 ש״ח), פילה טרטר בקר קלאסי עם זרעי חרדל מוחמצים ומסוכרים, צלפים, קורנישון וקריספי שאלוט (72 ש״ח), פסטה בוקצ’יני בעבודת יד עם מיני מוצרלה מטוגנת בציפוי מתובל, רוטב רומסקו והר פרמז’ן (52 ש״ח), מדליוני פילה בציר עוף, דמי גלאס וקרמל מלוח (110 ש״ח), סמאש בורגר עם צ׳דר (או בלי) וחמוצים בעבודת יד, רוטב סמאש וצ’יפס (62 ש״ח), ברוסקטת טונה אלבקור בקונפי עם איולי קורנישון, שאלוט, סלרי ועירית (42 ש״ח). סך הכל מאוד משמח לראות קאמבק של מקום שנעלם בעקבות תמ"א, עכשיו רק נשאר להחזיר את המקומות שנעלמו בעקבות הקורונה, המלחמה ויוקר המקרה, ואפשר להתחיל להרגיש נורמלים שוב. או פשוט לשתות קוקטייל.
דיזינגוף 116, ימים א'-ש', מ-18:00 ועד אחרון הלקוחות