סקר קובע: סטודנטים עובדים קשה יותר, ונתמכים יותר על ידי ההורים

למעלה משמונים אחוז מהסטודנטים עובדים, ובכל זאת - כמחצית מכלל הסטודנטים נאלצים להיתמך כלכלית בהוריהם. מה עוד התגלה בסקר שערכה התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות? הראו בגאווה לכל מי שטוען שאנחנו דור מפונק

מרפסת בית התפוצות
מרפסת בית התפוצות
19 באוקטובר 2015

סטודנטים, ההורים אומרים עליכם שאתם מפונקים? עם הנתונים הבאים, תוכלו להוכיח להם שהם כנראה טועים – ובגדול. על פי סקר חדש שפירסמה התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות, ושכלל למעלה מעשרת אלפים סטודנטים מרחבי הארץ, 81% מהסטודנטים עובדים במהלך שנת הלימודים – מדובר בגידול של 10% במספר הסטודנטים שעובדים במשרה מלאה במהלך התואר.

הסקר מעלה כי על אף הנסיון לפרנס את עצמם – כמעט מחצית מהסטודנטים (48%) נאלצים לבקש תמיכה כלכלית מההורים – בסיוע שגובהו הוא כ-14,310 שקלים בממוצע בשנה. הסקר מצביע גם על עליה ניכרת בשעות העבודה החודשיות של כל תלמיד (עליה של 9 שעות חודשיות מתוצאות השנה שעברה), כלומר, התלמידים ממש לא נעשים מפונקים יותר. כמו כן, הרוב מוחץ של הסטודנטים שלא עובדים (76%) טוענים כי הם נוהגים כך כי הלימודים פשוט לא מאפשרים להם לעבוד. כך שפינוק, הייטרים חביבים, כנראה בכל זאת לא משחק כאן תפקיד.

via GIPHY

ההכנסה הממוצעת של סטודנט שעובד במהלך השנה מסבירה, בצירוף עם יוקר המחיה, מדוע סטודנטים נאלצים להיתמך בהוריהם – מנתוני הסקר עולה כי ההכנסה החודשית הממוצעת לסטודנטים שעובדים כל השנה עומדת על 3,742 שקלים בחודש בלבד – הרבה מתחת לשכר המינימום במשק. סטודנטים שעובדים רק בחודשי הקיץ משתכרים 4,874 שקלים לחודש בממוצע (מה שביוקר המחיה המצוי יספיק לכסות בערך את אספקת המסטיקים השנתית לתלמיד), בעוד ההוצאה החודשית הממוצעת של סטודנטים עומדת על כ-6,942 שקלים בחודש. מפתיע? לא ממש. מבאס? ביותר. שנת לימודים מוצלחת!