לאכול עם העיניים: סרטים קולינריים מומלצים בפסטיבל חיפה

נמלים באוכל, בית תמחוי גורמה וחיפוש אחר המטבח הישראלי: חמישה סרטים קולינריים שיוקרנו בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה ואסור לפספס

מתוך "לגלות את גסטון"
מתוך "לגלות את גסטון"
13 באוקטובר 2016

נומה: הסערה המושלמת שלי

הצצה אל מאחורי הקלעים של מסעדת נומה הדנית שזכתה בתואר המסעדה הטובה בעולם במשך שלוש שנים ברציפות (2010־2012). הסרט מתמקד בשף המסעדה, רנה רדזפי, שנחשב לאבי המטבח הנורדי המתחדש בגיל 32 בלבד.

חמישי (20.10) 15:00 | 95 דקות | אנגלית עם תרגום

לגלות את גסטון | Finding Gaston

גסטון אקוריו, אחד השפים המפורסמים בפרו, עומד מאחורי המסעדה המצליחה אסטריד וגסטון. מעבר להיותו שף סלב ואיש עסקים מצליח, הסרט מתמקד דווקא בעשייה הפחות נראית לעין שלו, מביקוריו אצל חקלאים מקומיים, דרך שיחותיו עם דייגים אקולוגיים ועד לימוד בבתי ספר על החשיבות של בישול מקומי.

שישי (21.10) 14:30 | 78 דקות | ספרדית עם תרגום

תיאטרון החיים

כשהשף הנודע מאסימו בוטורה הזמין את השפים המובילים בעולם לבשל עבור בית תמחוי שהקים ביריד העולמי במילאנו (2015), אף אחד מהם לא נשאר אדיש. פטר סוואטק משרטט דיוקנות של כמה מן האנשים שסעדו ברפטוריו, ועוסק ברגישות בפערים החברתיים האדירים ובהרגלי הצריכה של החברה.

שני (24.10) 12:00 | 93 דקות | אנגלית ואיטלקית עם תרגום

בעקבות המטבח הישראלי

האם יש הגדרה למטבח ישראלי? זו השאלה שעומדת במרכז הסרט שלוקח את הצופה לכל הקצוות: שפים, חקלאים, טבחים ביתיים, פלסטינים, בדואים, נוצרים, ערבים ויהודים – כולם מנסים לענות על שאלה אחת עם שלל תשובות מגוונות וסותרות.

שבת (22.10) | 13:45 | 97 דקות | אנגלית עם תרגום

בציר ראשון

צ'רלי מרשל הוא בן למשפחת ייננים מפורסמת שסירב בעבר ללכת בעקבות אביו, עזב את הכרם המשפחתי והפך למבקר יין מפורסם בפריז. היום, כאשר היקב המשפחתי עומד בפני פשיטת רגל, נאלץ צ'רלי לחזור הביתה, לנהל את היקב ולהתמודד מחדש עם משפחתו ואהבתו הישנה, בלאנש.

שני (24.10) 14:30 | 97 דקות | צרפתית עם תרגום

בסיום כל סרט יתקיים דיון וארוחת טעימות