גלידריית האיכות בוזה שולפת את עוגות הגלידה מהמקפיא של האייטיז

עוגת גלידה של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת גלידה של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

התגעגעתם לעוגות הגלידה מהאייטיז? אה, לא? טוב, הפעם זה יהיה אחרת, כי מי שהולך להכין אותן זו הגלידרייה האיכותית מהצפון, שמציעה ליין עוגות גלידה חדש שכולל, בין היתר, עוגת גלידה פיסטוק עם שבבי עוגת כנאפה, עוגת גלידת יוגורט עם דובדבני אמרנה ועוד טעמים מפתיעים

27 ביוני 2023

תסתכלו החוצה, זה כבר ברור לכולם – הקיץ כאן, ואין לנו מה לעשות בנוגע לזה. שיהיה בהצלחה לכולנו. גם בגלידריית בוזה ישבו וחשבו איך אפשר לצנן את העונה החמה במעט, ואם אפשר – גם להמתיק אותה. כלומר, עם עוד דברים חוץ מהגלידה המשובחת שמוצעת במקום גם בימי השגרה. כנראה שהחום הטריף גם אותם, כי זה הדבר היחיד שיכול להסביר מה הניע אותם לשלוף מהאייטיז את הקינוח הנצחי והמושלם – עוגת גלידה.

עוגת גלידה של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת גלידה של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

אבל שלא יהיו טעויות, לא מדובר פה באותה עוגת פנטזיה של קרמיסימו (המוצר שאגב, עדיין קיים ברשתות השיווק), אלא בעליית רמה בדמות הגלידרייה הגלילית המשובחת. בוזה, למי ששכח, היא שיתוף פעולה של שני גלידאים מהטובים במחזותיו – אדם זיו ועלאא סוויטאת, שפתחו את המפעל הראשון בקיבוץ סאסא. שם השניים הקפידו על שימוש בחומרי גלם טריים ומשובחים, וייצור מוקפד ואיכותי. מאז, עזב זיו את בוזה לטובת מותג גלידות טבעוני, גן עדן, אך האיכות ורוח היצירה נותרו כשהיו. 

עוגת גלידה של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת גלידה של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

את תו התקן הזה ניתן בהחלט להרגיש במנות העוגלידה – כן, ככה הם קוראים לזה – שמבוססות כולן על הגלידה הנהדרת של בוזה, ומכונות על שם אתרי טבע בצפון, אקט שקורץ כמובן למפעל הגלידות בסאסא. בתפריט, ארבע עוגות גלידה (אנחנו עדיין מתקשים עם עוגלידה, בעגה הבוזאית): עוגלידה ג׳רמק (הר מירון), עם גלידת פיסטוק ושבבי עוגת כנאפה נפלאה וערבה לחיך; עוגלידה בנטל (הר בנטל. דא, אל תהיו כאלה תל אביביים), המבוססת על גלידת יוגורט עם שיבוצי דובדבני אמרנה קרירים; עוגלידת אכזיב, שלא מאכזבת כלל, על בסיס גלידת שוקולד ים נהדרת ושברי אוריאו; ולקינוח (חחח), עוגת עמק החולה, על בסיס גלידת עוגיות לוטוס ושברי לוטוס. 

עוגת גלידה של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת גלידה של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

הגלידות נמכרות בבוזה בשלושה גדלים שונים – אישי, שעולה 55 ש״ח (שבהחלט מספיק גם לחלוקה בשניים), עוגת פס שתעלה 130 ש״ח, וב-170 ש״ח תרכשו לכם עוגלידה עגולה. הנה, התרגלנו לכינוי. אפשר גם לצרף תיק תרמי ממותג של בוזה, ולהביא את העוגה שלמה וקרירה לפיקניק הקרוב בים. אין ספק, מדובר בקינוח אידאלי לימים הללו שיתאים לבני המשפחה כולה, אבל עם טוויסט של גלידת איכות.

בסניף החשמונאים 91, או במשלוח בוולט