עוגת גבינה עם פירורי ביסקוויט

מתכון לעוגת גבינה עם פירורי ביסקוויטים של הקונדיטורית של רשת מתוקה

שף קונדיטורית מירי ארזי, רשת מתוקה

המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או 26 ס"מ):

לבסיס:

150 גר' פרורי ביסקוויטים לבנים או חומים (אפשר להשתמש בפירורים מוכנים של חברת "הדר", או להכניס את הביסקוויטים לשקית ולדפוק אותם בפטיש שניצל)

 50 גר' חמאה

למלית גבינה:

¼ 1 כוסות סוכר (250 גר')

½ חבילה אינסטנט פודינג (40 גר')

1 כפית תמצית וניל

2 חבילות גבינה לבנה 9% (500 גר')

1 חבילה גבינת שמנת 30% (250 גר')

½ 2 חבילות שמנת מתוקה להקצפה (625 מ"ל)

לציפוי:

100 גר' פרורי ביסקוויט

אופן ההכנה:

לבסיס: ממיסים במיקרו בתוך קערה בינונית חמאה. מערבבים פנימה את הפרורים, מניחים על בסיס התבנית ומהדקים.

למלית גבינה: מניחים את כל המרכיבים יחד בקערת המיקסר ומקציפים על מהירות בינונית, עד לקבלת מרקם חצי מוקצף (לא חזק כמו קצפת). מעבירים להקפאה לכ-5 שעות.

להגשה: מוציאים מהמקפיא, מפזרים את פרורי הביסקוויט בצורה אחידה, משחררים מהטבעת של התבנית הקפיצית. מניחים להפשיר כשעה במקרר לפני ההגשה