חם. לוהט. דג. קריר: 7 מנות הטונה הטרייה הכי טובות בתל אביב

טונה טרייה במיטבה בצורת ספגטי. a (צילום אסף קרלה)
טונה טרייה במיטבה בצורת ספגטי. a (צילום אסף קרלה)

חודש מאי מבשר על הגעתה של עונת הטונה הטרייה, מה שאומר שמגוון מסעדות (ופייר, בעיקר מסעדות האיכות) מצטיידות בדג האציל, וזה בול הזמן לבקר ולטעום אותו בשיאו. וגם יש אירוע מיוחד ומופרע של פילוט טונה מפלצתית. ואף מילה על איתי זבולון

23 במאי 2023

1. טונה אדומה, בורגול ותפוזים | פאסטל

במלאת שנה לכניסתו למסעדת פאסטל משיק השף גל בן משה (כוכב מישלן ארבע שנים ברציפות. ריספקט) תפריטי צהריים וערב חדשים בהשראת מטבחי הלבנט וטכניקות בישול מתקדמות. בגזרת הטונה הוא מגיש טונה אדומה נאה עם בורגול פריך, תפוזים, פונזו ועלי חמציץ, מנה רעננה בחמיצות מאופקת שעושה כבוד לדג האציל (92 ש"ח). ועוד בשורה מפאסטל: בסופי שבוע מוגשות מעתה מנות ילדים – המבורגר, שניצל ובולונז, וכאן המקום למחות על הדרת מבוגרים. גם אנחנו אוהבים המבורגר, שניצל ובולונז.
שאול המלך 27

טונה נאה מאוד. פאסטל (צילום אסף קרלה)
טונה נאה מאוד. פאסטל (צילום אסף קרלה)

2. סשימי בלו פין | מנסורה

במסעדה המקומית־עונתית מצוותים נתחים דקיקים מטונה טרייה לחומרי גלם שמדגישים את טעמו העדין של הדג – יוגורט כבשים, פאקוס ומלון (שניהם מאותה משפחה אך שונים לגמרי), שקדים ירוקים, דובדבנים מראשית העונה, בזיל תאילנדי ושמן עלי תאנה "בטעם של הריח של טיול בנחל בצפון. הארומה של העץ שהיינו מטפסים עליו כדי לקטוף אבל בלי טעם הפרי", אומרים השפים השפים אלעד דגן וטל סוחמי. בקיצור, צריך לטעום כדי להבין. 88 ש"ח.
סלמה 13

טעם של ריח של טיול בצפון. מנסורה (צילום יח"צ)
טעם של ריח של טיול בצפון. מנסורה (צילום יח"צ)

3. טורו וגספצ'ו | AKA44

כששף איתי קושמרו התמקם במטבח של AKA44, הבר־מסעדה של איש הברקפסט דוד טור, הוא הביא איתו מבית קנדינוף, מקום עבודתו הקודם, את אחת ממנות הדגל – גספצ'ו עגבניות צהובות ממכר. לבאנקר בצהוב עמוק משודכים כעת כעת טרטר טורו בטן מטונה טרייה יחד עם פאקוס, ג'ינג'ר ושאלוט במנת פתיחה שכולה מחווה לתחילת הקיץ. 72 ש"ח.
נחלת בנימין 44

טונה אדומה, גספצ'ו צהוב. AKA44 (צילום יח"צ)
טונה אדומה, גספצ'ו צהוב. AKA44 (צילום יח"צ)

4. "ספגטי" טונה | a

כשכולם מגישים טרטר וסביצ'ה, שף יובל בן־נריה מכין ספגטי טונה. לא ספגטי בתוספת טונה אלא רצועות דקיקות של טונה בלו פין פרא טרייה ברוטב ניקירי לבן (זיגוג סויה, מירין וסאקה), פונזו, חמאה חומה, חמאת קוג'י, גזר צהוב מוחמץ ופוריקקה, טעמים אסיאתיים מעודנים שתומכים באירוע המרכזי, הלוא היא הטונה. המנה מוגשת בתפריט הערב וכדאי לטעום אותה יחד עם תפריט ההפגנות החדש והמוזל. 108 ש"ח.
דרך מנחם בגין 121

הספגטי הכי טעים שפגשתם. a (צילום אסף קרלה)
הספגטי הכי טעים שפגשתם. a (צילום אסף קרלה)

5. סשימי טונה וסלסה | מרלוזה

מסעדת מרלוזה נהנית מכל טוב שוק הכרמל מהדוכנים הסמוכים. שף דור אבן יודע לנצל את השפע שלפתח דלתו ומגיש מנת פתיחה מסשימי טונה אדומה וסלסה מבצל לבן וירוק, עגבניות ושום. תימין מטוגן וצ׳ילי מוסיפים עוד קיק של תיבול ופיקנטיות. 58 ש"ח.
חבשוש 39

טונה וסלסה בשוק. מרלוזה (צילום מור חזן)
טונה וסלסה בשוק. מרלוזה (צילום מור חזן)

6. טרטר טונה ולדר אבטיח | ג'ורג' וג'ון

במסעדה שזכתה במקום השישי בדירוג המסעדות 50BEST במזה"ת מגיש שף תומר טל טרטר טונה אדומה עם לדר אבטיח, קינואה פריכה, ג'ינג'ר, ויניגרט אבטיח ובזיליקום, מנה צבעונית ורעננה שמביאה את הקיץ לשולחן. 85 ש"ח.
אוארבך 3

טונה אדומה ולדר אבטיח. ג'ורג' וג'ון (צילום יח"צ)
טונה אדומה ולדר אבטיח. ג'ורג' וג'ון (צילום יח"צ)

ועוד משהו: טונה הצגה | סלאס

כבכל שנה מנצל שף אור גינסברג את קשריו וכישוריו בדיג לטובת חגיגת הטונה המסורתית – אירוע שנפתח בתצוגת פילוט טונה מפלצתית (לאמיצי לב בלבד) עם הסברים על חלקי הדג השונים וטעימות הישר מהאדרה, והמשכו בארוחת שף בת 10 מנות משתנות מאותה טונה ושלושה קוקטיילים על בסיס ויסקי גלנפידיך. היתכנות האירוע מותנית במצב הים ובהנחה שהטונה הסכימה להיתפס בדיוק באותו יום. 600 ש"ח לאדם, מינימום זוג (לא ניתן להזמין כרטיס ליחיד). 30.6 (שלישי) מ-18:30.
תנחום 6 (שוק הפשפשים)

כל שנה אותה הצגה ולא משעמם. אור גינסברג, סלאס (צילום אור דוגה זבוב מדיה)
כל שנה אותה הצגה ולא משעמם. אור גינסברג, סלאס (צילום אור דוגה זבוב מדיה)
אדומה ולוהטת. טונה טרייה בסלאס (צילום אור דוגה זבוב מדיה)
אדומה ולוהטת. טונה טרייה בסלאס (צילום אור דוגה זבוב מדיה)