בן גוריון מבסוט: מיטב מסעדות ישראל מכינות פתיתים למטרה טובה

פתיתים, כי אין אוכל ישראלי יותר (צילום: אנטולי מיכאלו)
פתיתים, כי אין אוכל ישראלי יותר (צילום: אנטולי מיכאלו)

כ-30 מסעדות מרחבי הארץ מכינות תפריט מיוחד עם מנות הבנויות על פתיתים, והכל במטרה לעזור לילדי העוטף. והרשימה ארוכה ומרשימה, עם הדליקטסן, יפו תל אביב, בלאדי שיק, משייה, שה ויוי, פאסטל ואוזריה ועוד הרבה. מרגישים בבית

13 בדצמבר 2023

יותר מחודשיים לאחר השבת השחורה ממשיך ענף הקולינריה הישראלי להירתם למען העוטף. יוזמות פרטיות מחממות לב צצות במקומות הכי לא צפויים – מחמ"ל האחים העצום שהוקם מיד עם פרוץ המלחמה דרך שווקים לתמיכה ביצרנים קטנים ועד אירוח מסעדות שנסגרו בצפון ובעוטף. מיוזמות מסחריות אנו לרוב מתרחקים כמו מאש, ומשאירים את הניצול ציני של המצב לממשלה. במקרה של פרויקט "עטופים באהבה", הוא נשען אמנם על מסחריות, אך המטרה יותר מאשר ראויה: תמיכה בילדי העוטף. וחוץ מזה, יש פתיתים.

גם ככה אפשר: פתיתים בסטייל (צילום (צילום: אנטולי מיכאלו)
גם ככה אפשר: פתיתים בסטייל (צילום (צילום: אנטולי מיכאלו)

הרקע למיזם שמאגד מסעדות בכל הארץ נוגע בכל אחד ואחת מאיתנו – תחושת הביטחון שאבדה, הכוח שבמשפחתיות ובקהילה וסוגיית השיבה הביתה, שעבור רבים כל כך היא בבחינת חלום רחוק. "עטופים באהבה" שם על השולחן אוכל של בית – וליתר דיוק פתיתים, מוצר שמזוהה עם ישראל וזוכה בעולם לכינוי "קוסקוס ישראלי". עשרות מסעדות ברחבי הארץ יציעו במשך שבועיים (17.12-30.12) מנות פתיתים בגרסאות שונות, מעממית ועד מסעדת שף.

הרשימה ארוכה ומרשימה ומייצגת את המסעדנות הישראלית על כל גווניה: דליקטסן של רותי ברודו, יפו תל אביב של חיים כהן, בלאדי שיק של ארז קומרובסקי, משייה, שה ויוי, פאסטל ואוזריה. במשבצת הקז'ואל מופיעים שצ'ופק, הדוכן הדרוזי של מנאל איסמעיל בשרונה מרקט ובוקה, ואת הפריפריה מייצגים בין היתר המוציא בירושלים, רוברטה וינצ'י הנפלאה בפרדס חנה, לונא ביסטרו בנצרת וראסיף 33 בחיפה.

לא רואים אבל בסיר יש קציצות עוף לימוניות ופתיתים (צילום: אנטולי מיכאלו)
לא רואים אבל בסיר יש קציצות עוף לימוניות ופתיתים (צילום: אנטולי מיכאלו)

התפריטים המיוחדים כוללים שלוש מנות, ובמסגרתם יצרה כל מסעדה גרסה משלה על בסיס פתיתים מתוצרת חברת אסם – סמל ישראלי מובהק. התוצאות מפתיעות והכי רחוקות מפתיתים ברסק עגבניות: פתיתים מעושנים עם חמאת מיסו וגבינת עמק המעיינות (משייה), סופלי פתיתים עם פרמזן ואיולי פפריקה (AKA44), ריזוטו פתיתים עם קרם גזר וצ'יפס גזר (פאסטל) ו"פתיזוטו" עם ירוקים וגבינת המאירי (יפו תל אביב).

ההכנסות ממנות הפתיתים יועברו לעמותת "עטופים באהבה", שהוקמה על ידי צמרת עולם העסקים הישראלי בעקבות המלחמה, כדי לסייע ליותר מ-200 ילדים יתומים בעוטף, לתמוך בהם לאורך זמן, ולעזור למשפחות המאמצות ולקרוביהם. מטרה ראויה, כבר אמרנו?
עטופים באהבה, מסעדות ישראל למען ילדי העוטף, ראשון-שבת (17-30.12)