רום סרוויס

הרום הג'מקייני אפלטון מסתמן כמשקה של החורף בחיפה. למה בעצם?

אבאש'ך הרום קו? בקבוק אבלטון
אבאש'ך הרום קו? בקבוק אבלטון
16 בינואר 2014

משום מקום, בתקופה האחרונה משקה חדש פושה בברים החיפאים: הרום הגמ'קייני אפלטון. לא מעט פאבים ומועדונים החלו לייבא את המשקה באופן קבוע, וגם ספקי המשקאות שפועלים בעיר מרגישים את העניין הגובר במשקה.

"בשלושת החודשים האחרונים כל הזמנה חודשית של אפלטון מכל מקום הכפילה את זו של החודש שקדם לה", מספר משה גל משה, סוכן של אחת מספקיות האלכוהול. "בנובמבר הבאתי לבר ממוצע שמונה בקבוקים, ובדצמבר כבר הבאתי 16 בקבוקים. זה קצב גדילה שמעיד על תופעה אמיתית".

ורק בחיפה אתה מרגיש את זה?

"לדעתי מדובר בעניין של זמן עד שזה יגיע לשאר המקומות. גם באזור המרכז יש כבר כמה לקוחות שהזמינו".

דניאל אדלר, מבעלי הבר-מסעדה-חלל רב תחומי "מרפסת", טוען שהרום הג'מקייני הוא משקה מחמם שמתאים במיוחד לחורף, וכי "המותג המוצלח ביותר הוא האפלטון. בג'מייקה זה נחשב בושה להחזיק רום שהוא לא אבלטון בבר שלך".

אבל איך הקהל הישראלי התוודע למשקה הזה בכלל?

"לא לגמרי ברור. בהתחלה היינו מאד זהירים עם המשקה הזה. לא ידענו איך אנשים יגיבו, אבל מהר מאוד התברר לנו שאנשים חוזרים אליו, נקשרים אליו. הוא מחמם ומשכר בצורה הנכונה. בינתיים הזמנו כבר כמה ארגזים טובים לתקופה הקרובה".