אופניים ישנים מדי ורעש מהאגזוז: הקנסות הכי הזויים שאתם יכולים לקבל

לכולנו זה קורה, לפעמים בצדק ולפעמים לא - דוחות וקנסות הם חלק מחיינו כאזרחים וכבני אדם שעושים טעויות מטבעם, אבל הסיפורים ההבאים הפתיעו גם אותנו. הקנסות הכי הזויים ששמענו עליהם

אולי יצבעו לכם את החניה בכחול לבן לאדום לבן באמצע הלילה, לכו תדעו (צילום: shutterstock)
אולי יצבעו לכם את החניה בכחול לבן לאדום לבן באמצע הלילה, לכו תדעו (צילום: shutterstock)
5 באוגוסט 2018

 

אלה מאיתנו שנוטים לצאת מדי פעם מהקווים בטח נתקלו בשלב כלשהו בחייהם באדם לובש מדים מטעם רשות כלשהי, שהעניק להם דוח חביב ונחמד בגין עבירה שעשו. לפעמים זה אפילו הגיע בדואר או חיכה על שמשת הרכב שלכם. בטח התבאסתם, אבל הבנתם שזה כנראה מגיע לכם. אבל לעיתים הרשויות השונות מוצאות סיבות יצירתיות למדי לתת קנס או דוח לעוברים ושבים. אספנו את המקרים האלה בשבילכם.

מנהיגות ועירום הולכים יחד

כנראה שתקריות מוזרות שמחייבות דוח נרשמו בעיר הגדולה כבר לפני כמה עשורים. אחת מהן קרתה כשראש העיר הראשון של העיר תל אביב, הלוא הוא מאיר דיזנגוף, נעצר על ידי המשטרה בחוף הים בחודש יולי 1921 וניתן לו דו"ח בגין התערטלות בפומבי. כן כן, הפנים הראשנות של המטרופולין המצליח שלנו היה נוהג להתחרץ בעירום בים. כשנשאל על ידי השוטרים היכן בגד הים שלו, הוא ענה שישתדל להביא אחד בפעם הבאה.

בדוח המשטרה נכתב: "אני הח"מ, בהיותי על חוף הים ראיתי את הא' דיזנגוף נכנס הימה להתרחץ בלי מכנסי רחיצה. רק מגבת הייתה לו. אנוכי ניגשתי קרוב אל הים ושאלתיו איפה מכנסי הרחיצה שלו… הנ"ל נכנס יותר עמוק המימה, ואני חיכיתי עד צאתו… הא' דיזנגוף ענה שבפעם השנייה יביא אתו מכנסי רחיצה… השוטר דיאמנט אברהם אמר לי שגם אתו קרה מקרה זה עם אותו האדון. נא לאחוז נגד האיש הזה באמצעים".

מסקנה: אם בחרנו נציגי ציבור שהם אנושיים ומתערטלים בדיוק כמונו – בחרנו נכון.

המתערטל בפומבי, ראש העיר הראשון של תל אביב – מאיר דיזנגוף (צילום: shutterstock)
המתערטל בפומבי, ראש העיר הראשון של תל אביב – מאיר דיזנגוף (צילום: shutterstock)

עבריינית של ספרי ילדים

שימו לב מתי אתם לוקחים ספר מהספרייה, ומתי אתם אמורים להחזיר אותו, ויותר חשוב – שימו לב שהספר שלקחתם לא מוחתם על מישהו אחר. שלא יקרה לכם מה שקרה לקרבן הבא: "יום אחד הגיע מכתב 'הודעה שלישית' שלפיו אני צריכה להחזיר את הספר 'שלגיה' שלקחתי בשנת 2000 וחתום על שמי בספריה העירונית, ובגלל שלא החזרתי 16 שנים אני צריכה להחזיר אותו וגם לשלם 200 ש"ח. מי נותן לילדה בת 4 לחתום על ספר, ומי שולח לה קנס 16 שנים אחר כך?".

מסקנה: כל ספר ילדים שנמצא בחזקתכם, פתחו אותו ווודאו שהוא לא שייך לאף ספרייה בשכונה שבה גדלתם, כי פליקס הארנב עוד עלול להיות בעוכריכם.

נוחות שעלתה ביוקר

כולם יודעים שזה מאד לא מנומס לשבת באוטובוס ולשים על המושב שמולך את הרגליים (כן, גם אם הוא ריק) אבל פקח אחד לקח את זה רחוק מדי. "עלה פקח על האוטובוס והתחיל לבדוק כרטיסי נסיעה לאנשים. הוא התקדם לעברי וביקש מהבחורה שישבה בכיסא לידי שתוריד את האוזניות ותתן לו את מספר תעודת הזהות שלה. כשהנוסעת הישרה שאלה עבור מה ענה לה הפקח כי הוא נותן לה דוח בסך 750 ש"ח על שהניחה את הרגליים על המושב ממולה. הבחורה ההמומה הסבירה לו כי לא ידעה שזה אסור אך הפקח לא התרצה והעניק לה את הדוח חסר הפרופורציות".

מסקנה: כשאמא אמרה שחשוב להיות מנומס הייתם צריכים להקשיב לה, כי היא ללא ספק לא תשלם קנס על זה שמרדתם בערכים שלה.

דוח מיותם

גם אם לדוח אין אבא ואמא, בכל זאת הוא יכול להגיע לעולם. כך קרה כשפקח הצמיד דוח לאשפה ברחוב בלוך בתל אביב (כאילו מישהו יעבור לידו ויחליט לשלם אותו על דעת עצמו). הזכוכית הזו מצאה עצמה מיותמת ברחוב אך נושאת עליה קנס עבור בעליה על שהשליך אותה מחוץ לפח.

מסקנה: אל תעזבו את רכושכם לבד ברחוב גם אם אתם לא מעוניינים בו יותר. אין עדיין מערכת מסודרת של משפחות אומנה לפסולת שישלמו את הקנסות שלכם.

דוח בלי אבא ואמא (צילום: שלי מושינסקי)
דוח בלי אבא ואמא (צילום: שלי מושינסקי)
כי בדרך כלל אנשים בודקים אם דוחות הצטברו על זבל שהשליכו לפח (צילום: שלי מושינסקי)
כי בדרך כלל אנשים בודקים אם דוחות הצטברו על זבל שהשליכו לפח (צילום: שלי מושינסקי)

חוק ההתיישנות

תתפלאו, אבל לא רק אמא מבקרת את הנראות של החפצים שלכם – גם פקחים מרשים לעצמם לקחת את העניינים לידם ואתם עלולים למצוא את עצמכם עם קנס על איך הרכוש שלכם נראה. כך קרה לתושבת העיר שגילתה שעליה לפנות את אופניה מהרחוב מפני שהם נראים "נטושים, ללא אוויר בגלגלים, עם סימני חולדה".

מסקנה: אם הפקח שם לב שהרכוש שלכם במצב לא מזהיר נראה לנו שזאת נורת אזהרה אדומה וגדולה שמוטב להשתדרג.

אם הפקח ראה את החלודה – הגיע הזמן לקנות אופניים חדשים (צילום: נטע פידל)
אם הפקח ראה את החלודה – הגיע הזמן לקנות אופניים חדשים (צילום: נטע פידל)

לשים על השתק

כלי רכב הם אחד הדברים שמקבלים עליהם הכי הרבה דוחות בעיר הגדולה, בין אם חניתם שלא כחוק ובין אם נהגתם בצורה לא זהירה. אבל במקרה שבו כלי הרכב שלכם גם מרעיש – תהיו מוכנים לדוח. כך קרה לתושבת העיר שנעצרה על ידי ניידת משטרה וקיבלה דוח על רעש בשעת לילה בעיר מפני שאגזוז האופנוע שלה הרעיש יתר על המידה, לטענת השוטרים. "נסעתי עם הקטנוע בדרך סלמה. אני מודה שהוא היה די מרעיש – באגזוז היה חור. בצד השני של הרמזור הייתה ניידת משטרה, ואחרי שהיה להם ירוק הם עשו פרסה במיוחד כדי לתת לי קנס בסך 250 ש"ח על שהרעשתי בשעת לילה בעיר".

מסקנה: גם ככה אין איפה להחנות כלי רכב בעיר הזאת אז אולי מוטב להשאיר את מקור הרעש שמושך אליו יותר מדי ניירות עם סכומים שאתם צריכים לשלם בבית.

עיוורון צבעים

אם כבר הגענו לכלי רכב בעיר הגדולה, מצוקת החניה מוכרת וידועה לכל. לאלו מכם שמכירים את הסיוט של לחפש חניה 40 דקות מתחת לבית, או יותר נכון ברדיוס של 8 קילומוטר ממנו במקרה הטוב, רגע מציאת החניה הינו מבורך ושווה ערך למציאת שטר של 200 ש"ח על רצפת הרחוב. ואם כבר מצאתם חניה, נשמע לכם הגיוני שהיא תילקח מכם באמצע הלילה? גם לנו לא. "חניתי בנצח ישראל פינת אבן גבירול בכחול לבן כמו תושבת טובה לפי החוק. בלילה שמעתי רעש אבל באבן גבירול תמיד יש רעש אז לא התייחסתי. בבוקר קמתי לגלות שצבעו את המדרכה לאדום לבן בלילה ושמו שלט שאסור לחנות ושהרכב שלי נעלם. בהתחלה הייתי בטוחה שגנבו לי אותו. בדיעבד גיליתי שגררו אותו וקיבלתי קנס גם על הגרירה וגם על החניון גרירה עצמו, הרצחת וגם ירשת עיריית תל אביב? לצבוע למישהו את החניה בזמן שהוא ישן?".

מסקנה: גם כחול לבן הינו פיקציה כי כפי שקראתם כרגע גם הוא יכול להיעלם בן לילה. קנו אבן מזל, שימו בתוך הרכב ותקוו לטוב ביותר. אמן.

חניה בכחול לבן
חניה בכחול לבן