אוכל

חנויות האלכוהול, התבלינים, הירקות ושירותי משלוחי האוכל הכי טובים בתל אביב. ההמלצות שיחסכו מכם חיפושים מתישים

15 ביוני 2017

ירקות ופירות

שלמה אורפלי

איפה: לוינסקי 42 פינת נחלת בנימין 105 תל אביב
שעות עבודה: ראשון־רביעי 6:00־16:00, חמישי 6:00־17:00, שישי 6:00־כניסת השבת
טלפון: 03-5183953

"אני בעסק קרוב ל־60 שנה, שוק הכרמל היה בית הספר שלי. אחלה ילדות הייתה לי. לאבא שלי הייתה בסטה ואופניים־תלאתה (תלת אופן), הוא היה מעמיס אותם ומסתובב בתל אביב ואני הייתי עוזר לו, נותן עוד דחיפה קטנה. אנחנו שבעה אחים וחמש אחיות, אני הצעיר בבנים ועבדתי איתו שנים רבות. תמיד הייתי בא לשכונה עם כסף בכיסים. אבל הקריירה שלי התחילה עוד קודם, הייתי קוטף סברס ומוכר בבריכה בגבעתיים כבר מגיל 8.

"עם הזמן נהייתי חולה עבודה. אחרי 35 שנה בשוק הכרמל אמרתי לאשתי – בואי נשכיר את הבסטות, אני כבר לא אעבוד. שלושה חודשים נסענו, באנו, הסתובבנו בחו"ל, מנו ספנות, חסר איפה לנסוע כשיש ג'ובות? אבל הרגשתי שאני מתחיל להיות חולה, אז חזרתי לעבוד, הפעם בחנות. מגיעים לכאן לקוחות מכל השכבות והרבה בעלי עסקים, כי אני מוכר סחורה א' ואני אוהב להתעסק גם עם אנשים שהם סוג א'. הילדים שלי מסתובבים בעולם, אחת בטקסס, אחד מפקח על המורים בצפון הארץ. בינתיים אני פה".

שלמה אורפלי (צילום: נירוד סונדרס)
שלמה אורפלי (צילום: נירוד סונדרס)

[tmwdfpad]

עוד שני ירקנים שאנחנו סומכים עליהם

שם טוב

ירקן שמשלב מוצרים יפואיים (פקוס, שקדים ירוקים, שעועית בלקנית), איכות וכבוד מקצועי שנדיר למצוא אצל רוב הירקנים ומחירי רצפה. סביר להניח שתמצאו שם שפים ופודיז שמכירים את האיכות.
שד' ירושלים 57 תל אביב, ראשון־חמישי 7:00־18:00, שישי 6:00־15:00, 03-6810620

הדוכן האסייתי בתחנה מרכזית

היתרון בירקנייה האסייתית בקומה 4 של התחנה המרכזית הוא שמדובר בחלק ממינימרקט אסייתי, שמאפשר להשלים את ההצטיידות (ירוקים סיניים, פפאיות, דלועים, שורש טפיוקה) ולקנות דים סאם או באו טרי.
התחנה המרכזית תל אביב, קומה 4, 6542019־054

כתבות נוספות:
השיפוצניקים והאינסטלטורים הכי טובים
המקומות הכי טובים לתקן את האוטו או את המחשב
המעצבים והסטייליסטים הכי טובים

בשר

זלמן קצבים

איפה: שד' ירושלים 20 תל אביב
שעות עבודה: שני־חמישי 8:00־20:00, שישי 8:00־16:00
טלפון: 03-6829671

עוד לפני שמתחם נגה והשוק הביאו איתם אוכלוסייה של צעירים עם כסף היה שם זלמן, שעדיין נמצא בפינת שדרות ירושלים ובן־זומא, עם ויטרינה בוהקת וגישה שלא מתפשרת על שום פרט. והוא עושה משלוחים.

דגים

מוסי

איפה: הכרמל 25 תל אביב
טלפון: 03-5101863

ספק הדגים שמספק את הדגים של חלק נכבד ממסעדות היוקרה בעיר, ואת הסחורה המרהיבה של הפישופ בשרונה. הסוד? הקפדה כמו יפנית על איכות הסחורה.

תבלינים וקפה

קפה לוי

איפה: אצ"ל 34 תל אביב
שעות עבודה: ראשון־חמישי 7:30־19:00, שישי 7:00־14:00
טלפון: 03-6880816

חנות שקיימת באותו מקום ומנוהלת על ידי אותה המשפחה בשכונת התקווה זה 70 שנה. "פעם התבלינים היו פפריקה ופלפל שחור והקפה היה בהקצבה", אומר איציק לוי, "היום לכל אחד כבר יש דעות. תימנים אוהבים עם חוויאג', סורים אוהבים אותו שרוף יותר, אז יש לנו המון תערובות שאנחנו עושים יחד עם התבלינים, שגם הם התרחבו כי הקהל למד לבקש דברים שלא היו פעם".

אלכוהול

חינאווי ניקולא

איפה: יפת 176 יפו
שעות עבודה: ראשון ושבת 8:00־20:00, שני־חמישי 8:00־20:00
טלפון: 03-5067421

אי אפשר לעשות רשימה כזו בלי לציין אפילו בקטנה את האימפריה מיפו, שסניף האלכוהול שלה אולי לא מזכיר מרתף יינות משובח אבל אין לו הרבה מתחרים במבחר האלכוהול או במחירים.

כלים ומוצרי למטבח

פילבו

איפה: החלוצים 34 תל אביב
שעות עבודה: ראשון־חמישי 7:00־17:30, שישי 7:00־14:00
טלפון: 03-6827084

חנות עם מבחר יוצא דופן של אביזרי אפייה ואירוח, שתספק גם חובבי מוצרי סטוק אזוטריים. בקיצור, חובבי כלי מטבח יכולים לבלות פה לא מעט זמן בבחירת תבנית הקאפקייקס האהובה עליהם.

הזמנת קינוחים ועוגות בהזמנה אישית

עדי עובדיה

איפה: תל אביב והמרכז
שעות עבודה: גמיש
טלפון: 054-3081888

"תמיד הייתה לי תשוקה לקינוחים ולכל הדיוק והאסתטיקה שהם דורשים. אני זוכרת את עצמי כילדה צופה בקרין גורן בטלוויזיה ועושה כל מיני ניסויים, הם היו כנראה די כושלים בהתחלה. אין אצלנו יותר מדי בשלנים או אופים בבית אז זה דווקא התקבל באהבה, והתחלתי להגיע לכל מקום עם עוגה או קינוח מגניבים בידיים. בצבא החלטתי שאני רוצה להבין באמת מה אני עושה ולא רק לעבוד לפי המתכון, אז הוכשרתי כקונדיטורית בבית הספר אסטלה.

"אני אוהבת את הקונדיטוריה הצרפתית. הם מאוד קפדניים שם, גם בחומרי הגלם וגם בתוצרים הסופיים. אני חושבת שבארץ אוהבים יותר דווקא את הסגנון האמריקאי, כי מזמינים ממני בעיקר עוגות מוס מושחתות בטירוף, מפוצצות בשוקולד ועם זיגוג מטפטף בצדדים. כיום אני סטודנטית למשפטים וממשל, והחלטתי להתחיל למכור מהבית בעיקר כדי לעבוד מהצד במשהו שאני אוהבת. אני חוזרת מהלימודים, שמה מוזיקה ומתחילה לאפות, בדרך כלל לבד. זה מנקה לי את הראש, סוג של בריחה לשקט שלי".

עדי עובדיה (צילום: נימרוד סונדרס)
עדי עובדיה (צילום: נימרוד סונדרס)

משלוח ירקות

וג'י מרקט

איפה: צור משה
להזמנות: 1-700-550-050 vmarket.co.il

עושים משלוחים בכל אזור השרון, עמק חפר וגוש דן. יש מבחר עצום של עשבי תיבול, פטריות, פירות יער וגם מוצרי בריאות, קמחים, אגוזים ופירות יבשים.

החקלאי

איפה: בן יהודה 195 תל אביב
להזמנות: 1-700-505-506  ahaklai.co.il

יוזמה שמאפשרת לצרכנים ולחקלאים לחתוך את פערי התיווך המשוגעים בתחום בלי הצורך לצאת בחום הנורא כדי לקנות ירקות. אחלה דרך להילחם בשיטה.

משלוח דגים

Sea2door

איפה: התחייה 26 יפו
להזמנות: 03-6829545 sea2door.co.il (וגם דרך פישופ fishoptlv.co.il)

רשת Sea2door בבעלות משפחת זיקו (סוחרי דגים ותיקים, ספקים למסעדות נחשבות ובעלי הפישופ בשרונה מרקט) עזרה ללא מעטים מאיתנו עם הפוביה של המפגש מול מוכר הדגים, שבדרך כלל מלווה בשאלות מבוישות לגבי סוג הדגים, שיטת החיתוך או המחיר. ככה זה, לוקח שנים להתמקצע ולפעמים עדיף להזמין דגים מהבית, מול גוגל שעוזר להחליט. במקרה הזה אתה רק זקוק לספק שתוכל לסמוך עליו גם אם לא באת אישית לדוכן שלו. ובכן, הנה אחד.

משלוח בשר

פרה פרה

איפה: אזור התעשייה כנות
שעות עבודה: ראשון־חמישי 9:00־18:00, שישי 8:30־14:00
להזמנות: 1-700-500-170  para-para.co.il

שילוב של מעדנייה, מסעדת אוכל ביתי וקצבייה שממוקם בגדרה ועושה משלוחים לתל אביב בשביל להרעיף על ההמונים כמעט כל נתח בשר הידוע לאדם. אמור לחסוך לכם לא רק את הטיול לקצב אלא גם את החיפוש אחר קצב שיודע מה אתם רוצים ומחזיק בחלק הנכון, עם השלמת קנייה של קפה, תבלינים, שמני זית ודליקטסים.