סינמה פרדיסו

יוזמה חדשה בשם מיקרוסינמה מביאה את בית הקולנוע אל השכונות המרוחקות של העיר

2 בפברואר 2014

לפאבים שכונתיים יש קסם שאף מועדון מפונפן לא יוכל להחליף: אפשר להגיע אליהם בנעלי בית ובלבוש זרוק, ולפעמים זה כל מה שצריך. עכשיו קחו את כל הטוב הזה, תחליפו את חצאי הגולדסטאר במסך גדול ואת התור לשירותים במפגש עם יוצרי קולנוע. ככה פחות או יותר אמורים להיראות מפגשי הקולנוע השכונתיים שיתקיימו במסגרת מיקרוסינמה, יוזמה חדשה ששמה לעצמה למטרה להפיק בשכונות המרוחקות של העיר ערבי קולנוע אינטימיים, וכבר יצאה לדרך. בסוף כל מפגש יתקיים דיון בין המשתתפים ובין אחד מיוצריו, או בין מנחה רלוונטי אחר.

"זה התחיל כחלום עם ערך חברתי וערכי. פתאום נפל לי האסימון שבכל דרום תל אביב אין אף בית קולנוע", משתפת רחל ניר ליכטנברג, שעומדת מאחורי הפרויקט. את הרעיון קיבלה ממפגשי קולנוע דומים שראתה בארצות הברית, שבמסגרתם מתכנסים אוהבי קולנוע משכונה מסוימת באולם קטן, ולאחר צפייה בסרט משוחחים עליו על כוס בירה. ליכטנברג, חובבת קולנוע מושבעת שמתפרנסת מפיתוח תוכניות לחינוך חברתי, התאהבה ברעיון מיד: "גייסתי סביבי אנשים – חלקם קולנוענים וחלקם מצויים בעשייה החברתית – שמכירים בכוחו של הסרט ככלי שיכול להשפיע ולעורר השראה. אנחנו מקווים שהפרויקט הזה יהיה מוקד של מפגש חברתי ושל עשייה".

הפיילוט הראשון התקיים החודש בקאנטרי בית בארבור שבדרום תל אביב, בשיתוף פעולה עם העירייה וסינמטק תל אביב. עוד היבט יפה היה האופן שבו התושבים היו מעורבים בכל השלבים: החל מבחירת הסרט ועד לקביעת מועד ההקרנה ככה שיתאים לכמה שיותר אנשים. לערב הגיעו כ־80 איש – כפול מהמצופה – והוקרנה בו הקומדיה הצרפתית "הנשים בקומה השישית", שעוסקת בין השאר בנושא של עובדות זרות. לדיון הוזמנה המשוררת החברתית והמורה לחינוך מיוחד יהודית שחר. "היה שיתוף פעולה אדיר מצד התושבים, והרגשנו שהם הביעו סיפוק ועניין, אפילו שמחה", סיכמה ליכטנברג את המפגש הראשון.

ניתן לעקוב אחר האירועים בדף הפייסבוק מיקרוסינמה