קפה וסימפטיה: ארומה תל אביב פתחה קורס בריסטה לנוער

יוזמה חדשה של ארומה תל אביב: קורס בריסטות לנוער מיפו ונווה עופר, שבוגריו גם יקבלו עבודה ברשת

אייס עוגיות, מישהו? ארומה. צילום: יח"צ
אייס עוגיות, מישהו? ארומה. צילום: יח"צ
2 ביולי 2014

רשת ארומה בתל אביב פתחה לאחרונה קורס בריסטה לבני נוער, שבו משתתפים 15 נערים ונערות, בני 16 ו־17 מיפו ד', מעג'מי, מנווה עופר ומלב תל אביב. הקורס, שנפתח במרכז הנוער בנווה עופר בחודש מאי, מונה עשרה מפגשים מעשיים ותיאורטיים: איך מבדילים בין קפה איכותי לגרוע, מה התהליך שעוברים הפולים מהקטיף ועד לטחינתם, וכמובן איך להכין אמריקנו. בסיומו יוכלו הבוגרים להשתלב כעובדים ברשת, שלה 26 סניפים בעיר.

"הקורס הזה מאפשר למשתתפים בו לרכוש מקצועיות ובסופו גם תעסוקה ממשית. אגף קהילה, נוער וספורט בעיריית תל אביב סייע לנו למצוא בני נוער מתאימים. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו קורס מקצועי כזה בתשלום, ואנחנו ביקשנו להעצים את אלה שלא יוכלו לממן אותו בעצמם", הסבירה מנכ"ל רשת ארומה תל אביב, דנה תמיר. "היה לנו חשוב למצוא דרכים לפעול למען וכחלק מהקהילה, מעבר לתרומה כספית, שזה הכי קל אבל לא מחבר את העובדים בחברה לנושא. המהות של הרשת היא הקפה, כך שמובן מאליו שזו הדרך הטובה ביותר עבורנו לעשות זאת. אנחנו מתכוונים להמשיך ולפתוח קורסים כאלה בהמשך". תמיר מציינת כי בנוסף לקורס, תסייע הרשת למשתתפים בו להקים בית קפה במרכז הנוער בנווה עופר.