רוצים חיבוק

אנשי בית דרור, שמעניק מחסה לנוער להט"בי בסיכון, מחפשים בית חדש ומאשימים את העירייה ש"מחבקת את בית דרור חיבוק לא אמיתי"

מנהלת בית דרור, יעל דורון. צילום: יולי גורדינסקי
מנהלת בית דרור, יעל דורון. צילום: יולי גורדינסקי
2 במרץ 2014

בית דרור, בית מחסה זמני לנוער להט"ב, שהוקם בבית צדק לפני כעשר שנים, הוא היחיד בארץ שנותן קורת גג לנוער שנזרק מהבית בגלל נטיותיו המיניות או המגדריות. לאחרונה החליט משרד הרווחה, התומך העיקרי בבית דרור, שהמקום יהפוך למסגרת עצמאית ובה 14 מקומות לבני נוער במצוקה (במקום שמונה כיום). הגדילה הזו, לצד בקשת בעל הנכס ברחוב בוסתנאי בנווה צדק למכור אותו, הביאה את הנהלת הבית לחפש מבנה חלופי וגדול יותר.

"הבית בבוסתנאי שימש אותנו בצורה מופתית ב־12 השנים האחרונות, אבל הוא צר מלהכיל כזו כמות של בני נוער", מסבירה מנהלת הבית, יעל דורון. "במשך שנים אנחנו מבקשים את עזרת העירייה בחיפוש אחר מבנה קבע, ולמעט מענק סיוע של 50 אלף ש"ח שקיבלנו לפני שנתיים, לא ראינו דבר. לקראת הבחירות האחרונות אמר חבר המועצה יניב ויצמן שהתנאי שלו לשבת בקואליציה הוא הכפלת התקציב לארגוני הקהילה בתל אביב, ולגבי בית דרור – הבטיח שיפרוש אם לא מגדילים תקציבים, אבל שוב הפנה לנו גב".

עיריית תל אביב אמנם מתהדרת בקיומו של בית דרור, אבל דורון טוענת שזה רק למראית עין: "העיר הזאת מחבקת את בית דרור חיבוק לא אמיתי", לדבריה. העדר חלופות וסיוע מצד העירייה הביא כרגע את בית דרור אל מבנה לא אידאלי בשכונת התקווה הזולה יותר, שישמש ככל הנראה קורת הגג החדשה של המוסד. המבנה בשכונת התקווה יהיה ככל הנראה, מסבירה דורון, קורת גג חדשה לבית דרור. "החלטנו שאנחנו עוברים לשם כי כרגע אין לנו ברירה", מסבירה דורון, "אבל השכונה עצמה לא בטוחה, ורק לאחרונה הותקפו שם שני בחורים שהלכו ברחוב שלובי ידיים. כרגע אין לנו אופציה אחרת".

שורה של אמנים גאים, בהם רונה קינן, אביעד קיסוס, אמיר פרישר גוטמן ועוד, החליטו להקים אגודת ידידים כדי למצוא פתרון לבעיה. פרישר גוטמן טוען כי המעבר לשכונת התקווה בעייתי: "היינו מעדיפים שזה לא יהיה בשכונת התקווה לאור הבעיות שיש בשכונה. מדובר בילדים שאנחנו רוצים להרחיק מסכנה, וגם ככה החיים שלהם לא קלים. להכניס אותם לבית שבשעות הערב נפחד לתת להם לצאת החוצה זה לא פתרון אידיאלי. עיריית תל אביב, כעירייה גאה, צריכה לדאוג להם, ואנחנו, כאנשים פרטיים שבאים להתנדב, נפעל מיידית כדי שהעירייה תשחרר את אחד המבנים הריקים, או לפחות כדי להשאיר את הבית בסביבה רגועה יותר. התיירות הגאה מזרימה לעיר כספים רבים, וצריך להקצות מהם לתקצוב בית דרור".

מהעירייה נמסר בתגובה: "רק בשנה שעברה הועברו, לבקשת חבר המועצה יניב וייצמן, 50 אלף ש"ח לתמיכה בפעילות המבורכת של המקום. העירייה תבחן את בקשתם של מפעילי בית דרור למבנה חלופי, ותנסה לסייע בהתאם למצאי ולתנאים הדרושים להפעלת המקום".