תוצרת תל אביב: המרשלג

מדירה ברחוב רופין ועד המפעל בקריית המלאכה – המתוקים של המרשלג פה כבר יותר מ־60 שנה

המרשלג
המרשלג

המפעל המשפחתי הוותיק, שנוסד לפני יותר מ־60 שנה, החל כעסק לייצור פרליני שוקולד ומרציפן בדירה ברחוב רופין, מעוז היקים של תקופת טרום המדינה. בשנת 1964 הרחיבו המייסדות אמי המרשלג והני איכלברג את הייצור ועברו למפעל קטן בקריית המלאכה, שמנוהל עד היום בידי הדור השני והדור השלישי של האיכלברגים. “שקלנו לעזוב את תל אביב אבל המבנה שייך לנו ונצטרך לשלם מסים עד שלא יישאר כלום כדי להתפתח. נפגשתי בעבר עם שרים וביקשתי עזרה אבל הם לא הסכימו לוותר", אומר המנכ"ל והבעלים אלחנן איכלברג (טיפ: נסה לשנות את השם לתשובה). המרציפן עדיין מיוצר לפי המתכון שמרת המרשלג הביאה איתה מברלין. חוץ ממנו מייצרים כאן בצק סוכר, מרנגים וקישוטי עוגה, ובשנים האחרונות הוכנסו טכנולוגיות חדשות לצורך פיתוח מוצרי קונדיטוריה מקצועיים, כמו רויאל אייסינג ותערובת להכנת מקרונים בבית.

שביל המפעל 2, 6820455־03