תוצרת תל אביב: טחנות קמח

הידעתם? בדרום העיר מתחבא מפעל קמח שזוכר את השלטון התורכי

טחנת הקמח ברחוב אלפסי. צילום: איליה מלניקוב
טחנת הקמח ברחוב אלפסי. צילום: איליה מלניקוב

מעט מאוד תל אביבים מודעים לכך שממש מתחת לאף שלהם מסתתרת טחנת קמח עתיקת יומין. "אנחנו נמצאים מול קסטיאל, איפה שכל ההשקות, אבל השם שלנו לא מוכר כל כך כי חלק גדול מהתוצרת הולך למותגים פרטיים של רשתות שיווק גדולות", אומר קובי פולטורק, המנכ"ל והבעלים של הטחנה. הטחנה קיימת עוד מימי התורכים ונמצאת בבעלות יהודית משנת 1948. "בשנות ה־60 היא נקנתה על ידי תעשיינים ניצולי שואה מפולין שאחד מהם היה סבא שלי". מאז עובר העסק מיד ליד בתוך המשפחה, ובשנת 2010 פולטורק ונכד נוסף של אחד המייסדים רכשו את הטחנה משאר המשפחות והפכו לבעלים היחידים. הטחנה מייצרת את כל סוגי הקמח – מלא, שיפון, כוסמין, קמח פיתות ועוד, ומשווקת למאפיות גדולות (אנג'ל, ברמן) ולמאפיות מקומיות (המוציא לחם, לחמנינה).

אלפסי 23, 6821845־03