תוצרת תל אביב: לאנץ' בוקס

עופר ורדי שקל לארוז את הוצאת הספרים שלו ולעזוב את העיר, אבל אז הוא נזכר שכאן הכל קורה

"מנת היום", בהוצאת לאנץ' בוקס
"מנת היום", בהוצאת לאנץ' בוקס

את הוצאת הספרים שלו, לאנץ' בוקס, הקים עופר ורדי (אקס גלי צהל, “ידיעות אחרונות" ו־ynet) בשנת 2009, לאחר שניסה להפוך את גולאש לגולש – טור אוכל אינטרנטי פופולרי יחסית, לספר, וגילה שהמו"לים הגדולים מעדיפים להשקיע בשפים ידועים ולא בבשלנים חובבים.

מלבד ספרו שלו, יצאו בלאנץ' בוקס “מנת היום" של מאיה דרין, “יש מקום בעיר התחתית" של הילה אלפרט, “הפטיסרי הטובות בפריז" של שרון היינריך ועוד ספרים שנותנים מקום של כבוד גם לעולם תוכן שלם שמאחורי המתכונים, לרקע תרבותי והיסטורי ולתצלומי אוכל ואווירה מסוגננים.

משרדי ההוצאה, הכוללים גם את הסטודיו לעיצוב, ממוקמים במתחם בזל, רוב הכותבים והעורכים עובדים מהבית, את הספרים עצמם מדפיסים בבית דפוס ביד חרוצים ואף שבראיון לשירי כץ אמר ורדי שהעיר הפכה ליקרה לו מדי (“אני חי פה כבר שמונה שנים, וכל מה שיש לי הולך על שכר הדירה. לראשונה בחיי אני שוקל לעזוב"), השבוע הוא מודה שתל אביב היא המרכז, “פה קורים הדברים ולכן אנחנו נשארים פה".

אשתורי הפרחי 4, 2210050־072, lunchbox.jux.com