כולי אוזן – מתכון קלאסי לאוזני המן

הילדים בבית בחופשת פורים? זו הזדמנות נהדרת להכין אוזני המן ולשתף גם אותם בהכנה. לפניכם מתכון קל שמצליח תמיד

אוזני המן. צילום: יח"צ
אוזני המן. צילום: יח"צ

המצרכים (ל-40-50 אוזני המן):

  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (1 כף גדושה)
  • 120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
  • 200 גרם חמאה
  • 80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
  • 160 מ"ל מיץ תפוזים (2/3 כוס)
  • 1 גרידת תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. 1. מערבבים חומרים יבשים במיקסר עם גיטרה
  2. 2. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבבים עד קבלת מרקם פירורי
  3. 3. להוסיף את היתר ולהמשיך לעבד עד שהבצק נפרד מהדפנות
  4. 4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה

הערה: להפיכת הבצק לבצק פרג, ניתן להוסיף לחומרים היבשים כף (10 גרם) פרג לא טחון

הקינוח הרשמי של פורים. אזן המן, הגרסה הביתית
הקינוח הרשמי של פורים. אזן המן, הגרסה הביתית

מלית פרג וגרידת תפוז

המצרכים:

  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 50 גרם דבש (2.5 כפות)
  • 100 מ"ל חלב (1/3 כוס)
  • גרידה מתפוז אחד
  • 100 גרם פרג טחון
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים (2/3 כוס)
  • 1 תפוח עץ מגורד
  • 1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. 1. מחמים את החלב עם הסוכר, הדבש וגרידת התפוז עד שהדבש נמס
  2. 2. מוסיפים פרג, אגוזים, תפוח מגורד ותמצית וניל.
  3. 3. מבשלים על אש קטנה 10 דקות
  4. 4. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ
  5. 5. קורצים עיגולים בגודל 6-8 ס"מ. תלוי בגודל האוזן הרצויה
  6. 6. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול את המלית הנבחרת
  7. 7. מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן
  8. 8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות

 

באדיבות הקונדיטורית רוסלה יונה לביסקוטי