עת לבלוס

הגיעה תקופת המבחנים ויש לכם רק חצי לימון וחרדל פג תוקף במקרר? שלושה שדרוגים למנות עלובות, שתהינה עלובות (קצת) פחות. בתיאבון

23 בינואר 2014

תקופת המבחנים כבר כאן, ובמקום פאבים בלילות אנחנו נשארים בפיג'מה מוכתמת מהשבוע שעבר, והבית כולו נראה בהתאם. אבל למה שהטעם של האוכל שאנחנו מכינים יהיה מזעזע כמו שאנחנו נראים? ובכן, אם גם אתם מחפשים מנוס בבישול מהיר בין תרגיל לייאוש, קבלו את הנבחרת המנצחת של תקופת המבחנים וגם וכמה הצעות לשיפור:

פסטה בקטשופ: כזאת שדליתם לאחר חיפוש במעמקי הארון, בצירוף הבקבוק האחרון שנותר בדלת המקרר.
איך משדרגים? להצטייד בתחילת כל סמסטר בקופסאות "מאק אנד צ'יז" במקום סתם פסטה. כך, כשהמאנץ' של הריטלין נכנס לפעולה, כל שנותר לכם הוא לגנוב 1/3 כוס חלב מהמדף של השותף ואתם מסודרים עם ארוחה חמה ומנחמת בצבע כתום מסנוור.

פתיתים בשמן קנולה: כי אלו המרכיבים היחידים שעוד לא עבר להם התאריך. בערך.
איך משדרגים? להחליף את הפתיתים בעלי הערך הנמוך בקינואה, שגם היא אצנית למרחקים ארוכים בארונות האחסון, ולהכין איתה טאבולה. פשיטה על ערוגת התבלינים של השכנים תסדר לכם קצת נענע, פטרוזיליה וכוסברה (ובמקרה המשמח גם איזה צמח מסתורי ולא מוסבר), שיחד עם כפית סוכר, לימון סחוט וחופן אגוזים מכל סוג שהוא שקניתם-פעם-כי-זה-יותר-בריא-משוקולד יוסיפו לקינואה טאץ׳ של בית.

פופקורן במיקרו: באדיבות – כל מי שבא אליכם אי פעם לסרט ורצה לצאת לארג'.
איך משדרגים? פופקורן זה אחלה ולא צריך להוסיף לו כלום, אבל אם אתם דואגים מהמונסודיום גלוטומט שנשפך כמים והשפעת גלי המיקרו הרדיואקטיביים על המוח שלכם, אפשר לאגור מראש גרגרי תירס רגילים ולהכין בסיר עם מלח, חמאה או שמן זית. אם הלכתם על החמאה אפשר להחליף את המלח בסוכר ולזלול פופקורן מתוק כשאתם במתח.