דרינק לכל פועל: הברים והפאבים הכי טובים בחיפה

פאבים מימי המנדט הבריטי לצד ברי קוקטיילים מתוחכמים: הסצינה האלכוהולית של עיר הפועלים מגוונת ומציעה מקום ללגום בו לכל טעם ולכל כיס. הנה הפייבוריטים שלנו

ליבירה (צילום: גיל אבירם)
ליבירה (צילום: גיל אבירם)
1 במרץ 2020

במשך שנים שמרה עיר הנמל הצפונית על תדמית מנומנמת, ובאמת האמנו שהולכים שם לישון בדיוק בעשר, כמילות השיר של דיוויד ברוזה. מתברר שזו הייתה תרמית, כי בימים שבתל אביב שתו רק גזוז, האלכוהול בחיפה זרם כמו מים ויורדי הים שפקדו את בתי המרזח בה הנחילו תרבות בילויים ושתייה שמפארים את חיי הלילה שלה עד היום. מתוך עשרות מקומות, דלינו את אלה שגרמו לנו לשהק.

דוברין 7

הפאב הראשון בשוק התורכי, נמצא בין הים לסמטאות המחוספסות והבניינים העתיקים, שחרט על דגלו את קידוש תרבות האוכל, המוזיקה והאלכוהול עם ברזי בירה קרה ומבחר וויסקי מכובד ושאר אלכוהול. תפריט האוכל משתנה מעת לעת אבל תמיד יהיו בו כריך ה- BLT וכריך חזיר מפורק.
נחום דוברין 7 חיפה, 058-5586825, ראשון -שבת 12:00-לקוח אחרון

דוברין 7 (צילום: אנדריי דבייקין)
דוברין 7 (צילום: אנדריי דבייקין)

המבשלה

כשמה כן היא, מבשלת בירה ארטיזנלית שמייצרת בירה בשיטה מסורתית – לא מפוסטרת או מסוננת וגם ללא תוספי CO2. אריק גרנות, הלב הפועם שמאחורי המבשלה, מסביר שהתסיסה השנייה של הבירה היא בבקבוק, וזה מה שנותן לה את כל הטעם. המבשלה מייצרת בירות מחמישה סוגים – לאגר, אייל אדמוני, חיטה, אייל בלגי כהה ו-IPA. בנוסף לבירות יש תפריט אלכוהולי ותפריט אוכל מצומצם שעשוי כולו במקום, במחירים שכבר לא נהוג לראות במחוזותינו: המבורגר ביתי (30 ₪), סנדוויץ' קובני (30 ₪), סלט שוק (25 ₪). בשישי יש גם חומוס וחמין. בקרוב תקום מבשלה נוספת בעיר התחתית.
סירקין 27 חיפה, 054-4374861, ראשון-חמישי 23:00-17:00; שישי 16:00-10:00

המבשלה
המבשלה

המכולת

בר שכונתי בלב הכרמל שהוקם על חורבות המכולת המיתולוגית של רוזנר, ומכאן שמו. שייך לקבוצת קפה פלמר שמפעילה גם את בית הקפה שתיים סוכר שצמוד למכולת, את הנקסט דור פלמר – בר ראמן חדש שנפתח לצד הקפה האהוב מהעיר התחתית, ואת המכולת סייד בי – אחות צעירה למכולת מהכרמל, שלאחר פתיחתה קיבלה האחרונה את הכינוי סייד איי. המקום הקטנטן עם אווירת האנדרגראונד מנגן מוסיקת רוק ופונה לקהל סביב גילאי ה-30. בצד התפריט האלכוהולי יש כאן כריכי בשר, פיצה טורטיה, נקניקיות וסלטים.
קדימה 1 חיפה, 04-8362659 ראשון-שבת 03:00-19:00

המכולת (צילום: מיכאל שורט)
המכולת (צילום: מיכאל שורט)

העוגן

אינספור מילים נכתבו על הפאב המיתולוגי הזה שנמצא באותו מקום בעיר התחתית מאז נפתח ב-1942. את המקום שהיה להצלחה מימיו הראשונים, רכש ב- 1962 יורד הים והשף יוסק'ה פינקוס, לאחר שאשתו הודיע לו שתמו ימי שירותו בלב ים, והוא מקורקע ליבשה. כיום מנהל את המקום בנו, גיל, שמוזג את אותה בירה ומכין את אותו רוסטביף אלוהי ובעיקר דואג לשמור על הצביון המיוחד והאווירה העליזה במקום. בקרוב, מספר גיל, יורחב תפריט האוכל ויתווספו מנות עיקריות, אך הן לא יחליפו חלילה מנות אייקוניות כמו כבד קצוץ, פלטת נקניקים והרינג.
שער פלמר 3 חיפה, 053-7014302, ראשון-חמישי 01:00-12:00; שישי 24:00-12:00

העוגן
העוגן

וספר

בתוך פאב הדוברין מסתתר הווספר – בר קוקטיילים אלגנטי ואינטימי, שמעוצב בסגנון שנות ה-20 של המאה הקודמת. בווספר משקשקים את הקוקטיילים בתשומת לב רבה ומגישים אותם בצבעוניות משגעת. לצד הקוקטיילים הקלאסיים, מכיל התפריט כמה הרפתקנים כמו Dating a goat – ג'ין מושרה בצ'אי מסאלה, תמר מג'הול, יוגורט עיזים וטימין.
נחום דוברין 9 חיפה, 058-5586825, ראשון-שבת 02:00-19:00

וספר
וספר

ליבירה

את הבירות שמוזגים בליבירה מבשלים במבשלת הבית שבקיבוץ גניגר, אבל אווירת המבשלה מורגשת בה היטב. המקום בעל התקרה בגובה 6 מטר ו-200 מקומות ישיבה, משמש כגסטרו-פאב-מסעדה ומגיש מלבד חמש הבירות של המקום (סטאוט מעושן, ביטר אייל, חיטה בסגנון בווארי, אייל בלגי ולאגר גרמני דאבל פילס), גם בירות אורחות ותפריט מגוון ומוקפד בסגנון אקלקטי. במשך השבוע מוגשת בצהריים עסקית הכוללת ראשונה, עיקרית וכוס בירה במחיר העיקרית.
הנמל 26 חיפה, 04-3740251, ראשון-שלישי, שבת 01:00-12:00; רביעי-שישי 02:00-12:00

ליבירה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ליבירה (צילום: אנטולי מיכאלו)

מעיין הבירה

בדומה לפאב העוגן, גם מעיין הבירה הוא מוסד חיפאי בן יותר מ-50 שנה שנחשב בתחילת דרכו למאורת ימאים שיכורים וכיום כבר למסעדה של ממש ולמוסד קולינרי שעולים אליו לרגל מכל הארץ. ובכל זאת מקומו של המעיין יאה גם לכאן, בעיקר בזכות ההקפדה על מזיגת הבירה ששמעה יצא למרחוק. אם קוסטיצה טלה, דג מלוח, כבד עגל מטוגן וטחול פיקנטי הם מסוג המאכלים שגורמים לבלוטות הרוק שלכם לעבוד שעות נוספות, קחו את עצמכם לכאן כמה שיותר מהר ויפה שעה אחת קודם.
מעיין הבירה

מעיין הבירה (צילום: רועיקי צלמים)
מעיין הבירה (צילום: רועיקי צלמים)

נחום בר יין

לפני כשנה וחצי פתח ערן מזרחי בר יין קטן בעיר התחתית שמגיש יינות ישראלים בלבד, לרבות יינות מיקבי בוטיק קטנים ונישתיים. הרעיון שעומד מאחורי הקונספט זהה לברי יין שפועלים במדינות כמו צרפת, איטליה וספרד. שם יציעו קודם כל את היינות המקומיים, וכך ראוי לעשות גם כאן, גורס מזרחי, להתהדר ביינות הנפלאים שלנו ולא להשאיר אותם בסוף הרשימה בתפריט. לצד היינות תפריט אוכל מותאם מחומרי גלם טריים ועונתיים.
ח'טיב 4, חיפה, שני-חמישי 24:00-19:00

פונדק הדב

מוסד חיפאי ותיק שפועל מ-1990. במקום ריהוט מעץ כהה שמזכיר את הפאבים הבריטים, ומסכי ענק שמחכים לשדר אירועי ספורט מובילים. בתפריט היצע אלכוהול נדיב עם מותגי וויסקי נדירים, לצד מנות פאב שמנוניות ומנחמות כמו פיש אנד צ'יפס, באפלו ווינגס ומיקס נקניקיות.
שדרות הנשיא 135 חיפה, 053-9441064, ראשון-שבת 02:00-17:00

Duke

לפני כשלוש שנים עבר הדיוק הוותיק של ליאת ורן צוקרמן מתיחת פנים, והפך מפאב אירי לרסטו-בר מודרני שמציע את כל החבילה במקום אחד: אוכל, אווירה, מוסיקה ואלכוהול. בשעות היום משמש המקום כמסעדה, ולאחר תשע בערב מעמעמים את האורות, משנים את הפסקול ונכנסים למוד של פאב.
שדרות מוריה 107 חיפה, 04-8340008, ראשון-רביעי, שבת 13:30-12:00 ; חמישי-שישי 02:30-12:00

דיוק (צילום: גלעד הר שלג)
דיוק (צילום: גלעד הר שלג)