פאי תפוחי עץ וגבינת מסקרפונה

המצרכים (לגאלט בקוטר 26 ס"מ):

1/2 ק"ג בצק עלים איכותי על בסיס חמאה מאיכות טובה
150 גר' גבינת מסקרפונה של גד

150 גר' ריקוטה פרסקה 9% של גד

3 כפות סוכר
1 כפית קינמון טחון
4 תפוחי עץ בינוניים מסוג גראני סמית

לפיזור על המאפה:

1 כף סוכר

1/2 כפית קינמון

להברשה:
3־2 כפות ריבת משמש חלקה (או ריבה צהובה חלקה בטעם אחר)

לקישוט:
50 גר' פיסטוקים או שקדים קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ ומקררים 30 דקות.
מערבבים בקערה מסקרפונה, ריקוטה, סוכר וקינמון. מורחים 100 גרם (6-5 כפות) מתערובת הגבינה על עיגול הבצק, כך שיישארו שוליים ברוחב 1 ס"מ ללא גבינה. שומרים במקרר את הבצק עם הגבינה וגם את יתרת תערובת הגבינה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
קולפים את התפוחים ומוציאים הליבה בעזרת תפוחן. פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה.
מניחים את פרוסות התפוח על מלית הגבינה. מתחילים מהחלק החיצוני של הבצק ומסדרים את התפוחים כמו קלפים מסביב. כשגומרים את הטבעת החיצונית, מכניסים את הפרוסה האחרונה תחת הפרוסה הראשונה. ממשיכים לסדר את הטבעת השנייה באותה צורה בחפיפה לטבעת הראשונה. ממשיכים עד המרכז. מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.
אופים כ-45 דקות עד שהתפוחים זהובים. מצננים 10 דקות.
מחממים ריבה במיקרוגל למספר שניות עד שהיא הופכת נוזלית ומורחים בעזרת מברשת על הטארט. מפזרים פיסטוקים או שקדים ומגישים חמים או בטמפ' החדר עם תערובת הגבינות ששמרנו במקרר.

pai_tapuchim