הפופ אפים ואירועי האוכל הכי שווים של פברואר

ספיישל מנות האוכל המיתולוגיות של תל אביב בפופולר, חיים כהן מארח את נוף עתמאנה לארוחות בהשראה טורקית ושפים צרפתיים משתלטים על מסעדות העיר: כל האירועים הכי טעימים שאסור לפספס החודש

נוסטלגים בקפה פופולר (צילום: רן בירן)
נוסטלגים בקפה פופולר (צילום: רן בירן)
5 בפברואר 2020

טעם של פעם | נוסטלגיה תל אביבית בפופולר

בתיה, זיגל ושניידר קמים לתחייה בתפריט ספיישלים בקפה פופולר, מחווה למוסדות האוכל ולפרלמנטים המיתולוגיים של תל אביב. במשך שבוע יגיש השף אבי ביטון מנות מקפה כסית, זיגל, ברבוניה, השניידר וקפה בתיה, שעברו עדכון קל ומחזירות לתודעה את הסצנה הדיזינגופית מפעם. "השותפים ואני חשבנו איך להביא תוכן לקפה פופולר ונזכרנו שהוא הוקם על חורבות קפה בתיה. מכאן הכול התחיל", הוא מסביר. "בחלק מהמקומות אפילו הספקנו לבקר. כשהייתי באדורה, מדי פעם הייתי קופץ בסוף הערב לשניידר לאכול גולאש ולשתות בירה. הבנו שיכול להיות מגניב לקחת מקומות בצפון תל אביב שהיו פעם של הבוהמה ולצקת אותם לתוך פופולר".

בתפריט הספיישל תמצאו נקניקיית כסית מעגל, שמאלץ ותבלינים על חמין של שעועית לבנה (48 ש"ח), רוסטביף של זיגל (58 ש"ח), קרעפלך כמו של בתיה (78 ש"ח), גולאש כתף טלה ובצקניות משניידר (112 ש"ח) וקוביות לוקוס מטוגן ע"ש עזרא מברבוניה (98 ש"ח). ביטון חקר תפריטים ישנים דרך ארכיונים ואנשים, והגיע עד לנכדה של חצקל איש כסית. "לקחנו מנות דגל ועשינו מהן מחווה והוקרה למקומות של פעם, עם התאמה קטנה לשנת 2020. למשל את הקרפלעך במקום לבשל במים אני מטגן על הפלנצ'ה בחמאה חומה. הרוסטביף היה מוגש בג'בטה, כמו שהיום עושים בכל בית קפה. אני מניח אותו על ברוסקטה ואיולי חזרת בסגנון אשכנזי. אלה שינויים שמתאימים לרוח התקופה ולאכילה ליד דרינק או כמנה ראשונה במסעדה". המנות יוגשו במסעדה וגם ובבר, כדי לחשוף קהל צעיר לנוסטלגיה הנשכחת.
מתי: ראשון־חמישי (23-27.2) מ־18:00.
קפה פופולר
להזמנת שולחן בקפה פופולר

ביטון. מתרפק על העבר. (צילום: רן בירן)
ביטון. מתרפק על העבר. (צילום: רן בירן)

עשר בסוציולוגיה | עשור לסושיאל קלאב

הבר־ביסטרו הוותיק מציין בפברואר עשור בסדרת אירוחי שפים חברים. בערב הראשון (11.2) יתארח השף שרון כהן ממסעדת שילה, שבה עבד השף הנוכחי של הסושיאל צביקה שטראוס כסו שף. אחריו יתארח שף מיכאל גרטופסקי (18.2) מביסטרו מיכאל שבגליל המערבי, מי שהיה השף הראשון במקום. בערב השלישי והאחרון (25.2) יושק תפריט קוקטיילים שיצרו הבעלים מוש בודניק והברמנית דריה מחוטה, כשבמטבח יכין השף עומר מילר גרסאות הוט קוטור להמבורגר סוסו ופיצה סבא. במהלך חודש החגיגות יוגש תפריט טעימות זוגי של מנות דגל מהעשור שחלף: פוקאצ'ה ומטבלים, פלפלים חריפים ומתוקים עם גבינת המאירי, עגבניות שרי ומוצרלה, טרטר אינטיאס ורוסטביף סינטה לפתיחה, מנת ביניים – קבב דג ים, כבדי עוף בתערובת תבלינים על ברוסקטה ורביולי שפונדרה ושקדי עגל (שתי מנות לבחירה), עיקריות – לברק על פסטה מתוצרת בית בחמאת עגבניות וקלמטה, נתח קצבים ותפוח אדמה מהמעשנה ומדליון פילה בקר על ניוקי בחמאת מרווה ודמי גלאס (שתי מנות לבחירה), וקינוח גלידת פיסטוק ושערות חלבה מלווה באספרסו מרטיני. מחיר: 190 ש"ח לאדם. מזל טוב סושיאל.
מתי: 11.2, 18.2, 25.2.
סושיאל קלאב

סושיאל קלאב (צילום: אפיק גבאי)
סושיאל קלאב (צילום: אפיק גבאי)

הצרפתים חוזרים | שבוע הקולינריה הצרפתי

אירוע קולינריה הצרפתי So French So Food  חוזר, והפעם בפוקוס על אוברן רון אלפ, "המזווה העשיר ביותר בצרפת". 18 שפים שמייצגים את האזור יתארחו במסעדות וישתתפו בפעילויות לקירוב לבבות.

השף יורם ניצן (נומי) יארח את שף ג'וזף ויולה ממסעדת דניאל ודניס, שעומד בראש משלחת השפים הצרפתים ונושא בשלל תארים, בין היתר אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2009. שף סטפן פרואה דוו מהריאליטי קרב סכינים יתארח בפופינה. בפאסטל יתארחו שף קלמנט לאטייה, המחזיק בתואר מסעדן-אמן צרפת וחבר באגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, ושף קונדיטור כריסטוף טולופ ממסעדת כוכב מישלן ועוד. במלון קרלטון יתקיימו כיתות אמן לבישול מסורתי מחבל אוברן רון אלפ, ובבית הספר הקולינרי "דנון" תתקיים סדנת בישול בת יומיים שבה ידגים אלן לה קוסק, ראש המכון לאמניות קולינריות, הכנת מנות ממטבחו של השף המיתולוגי פול בוקוז.
מתי: ראשון־חמישי (9-13.2).
sofrenchsofood.com

או לה לה. שבוע הקולינריה הצרפתי
או לה לה. שבוע הקולינריה הצרפתי

המסע לטורקיה | חיים כהן מארח את נוף עת'מאנה

טיול שערכו השף חיים כהן והשפית נוף עת'מאנה אסמעיל לדרום מזרח טורקיה הפך למסע במקומות מהם מורכבת ההיסטוריה האישית של שניהם. הזיכרונות והאהבה לאוכל הולידו שיתוף פעולה שיקרה החודש במסעדות יפו־תל אביב.

במשך שני ערבים יבשלו השפים מנות קלאסיות מאזור גזיאנטפ ואדנה וגרסאות שעברו התאמה לתל אביב העכשווית: קלמארי ממולא חצילים ויוגורט, טליאטלה פיסטוק ירוק בחמאת מרוות בר ומרציפן, מנטי – כיסני תפוחי אדמה ותרד ברוטב יוגורט כבשים וגבינת טולום ועוד (מ-55 ש"ח). "על גבעה שמשקיפה למרחקים שבסופם אפשר לראות בדמיון את סוריה, עמדנו נוף ואני, ערבים ויהודים, והתייחדנו עם זכרון גנטי", אומר כהן. "את המסע הזה, על החיבורים ועל הטעמים שספגתי אני מבקש לבשל עם נוף, פה ביפו-תל אביב".
מתי: שני־שלישי (10-11.2).
יפו תל אביב
להזמנת שולחן ביפו תל אביב 

חיים כהן ונוף עתמאנה (צילום: נילי קלימובסקי)
חיים כהן ונוף עתמאנה (צילום: נילי קלימובסקי)

ברלין ביפו | גל בן-משה בג'ורג' וג'ון

בברלין השף גל בן־משה הוא סלב והמסעדות שלו – Glass שנסגרה ו-Prism כיום – זוכות בפרסים ומסוקרות בתקשורת. החודש יתארח בן־משה במסעדת ג'ורג' וג'ון במלון הבוטיק דריסקו, לבישול ארוחה משותפת עם השף תומר טל.

התפריט מפגיש בין המטבח העילי מברלין לזה של יפו, והוא מתבסס על חומרי גלם מקומיים בטכניקות בישול עכשוויות: סשימי אינטיאס וחלפיניו ליים בכבישה ביתית, סלט אבוקדו ומלפפונים וקוויאר ישראלי (80 ש"ח), טרטר כבש עם מליטה מעושנת, חבוש שחור, פרנץ' טוסט וקרם חלמון ביצה (70 ש"ח), ניוקי תרד שחור וריקוטה ביתית, עגבניות מיובשות מהקיץ, תרד, אפונה טרייה וציר פרמזן (110 ש"ח) ועוד. בברלין זה היה עולה לכם יותר.
מתי: ראשון (9.2).
ג'ורג' וג'ון

ג'ורג' וג'ון. מארחת (צילום: דניאל לילה)
ג'ורג' וג'ון. מארחת (צילום: דניאל לילה)

ג'ם סשן יפו-איטליה | יוגב ירוס ודן לב

השף יוגב ירוס וצלם האוכל דן לב יחברו לערב אחד לארוחה שמחברת בין טיולי אוכל וצילום שהם מדריכים בטוסקנה לחיבור שיש לשניהם ליפו ודרום תל אביב. בסטודיו של לב יוגש תפריט free style של פסטה טרייה, ירקות עונתיים, בשרים צלויים, דגה טרייה מנמל יפו ויין חופשי, כשהכל מוזרם לשולחן באווירת מסיבת לופט. מחיר: 290 ש"ח לאדם (לא כולל שירות).
מתי: חמישי (20.2) מ־20:00.
שניצלר 26 (סטודיו 202) תל אביב, 052-5568516

דן לב ויוגב ירוס
דן לב ויוגב ירוס

בראנץ' טבעוני | אורי שביט ואביטל סבג

גורו הטבעונות אורי שביט מתארחת אצל אביטל סבג, גורו תזונה בריאה ובישול בפני עצמה. בסטודיו של סבג בצהלה הן יגישו בראנץ' טבעוני עונתי של חמש מנות וקינוח, שיכלול נתחי קולורבי מקורמלים ברוטב פטריות ומיסו, מרק ערמונים חורפי מתובל בכמהין וקליפת תפוז, ריזוטו תרד ופטריות פורטובלו צלויות, גזרים מעושנים על קרם כרובית עם שעועית לימה ושקדים ועוד מנות מלוות ביינות מיקב טוליפ. מחיר: 690 ש"ח לזוג.
מתי: שישי (7.2) 15:00-12:00.
עמנואל עמירן (פוגצ'וב) 6 תל אביב, 054-4317255

אביטל סבג ואורי שביט (צילום: חן מזרחי)
אביטל סבג ואורי שביט (צילום: חן מזרחי)

ועכשיו מתוקים | פופ אפ מתוקים בפיפי'ז

פברואר מתוקים אסייתיים בפיפיז: בשני ימי שישי החודש תגיש השפית יפעת תבואה קינוחים אסייתיים בפרשנות אישית כמו עוגת ירח יפנית מתוקה עם גנאש פיסטוק ושוקולד לבן, עטופה בקרם שקדים, מאצ'ה וחלב מרוכז (42 ש"ח) קראק פאי שוקולד מיסו (52 ש"ח), עוגת ליים יוזו פירות מותססים ושמנת חמוצה (52 ש"ח), אקלר ממולא קרם יוזו ווניל (38 ש"ח) ועוד.

מי שבכל זאת מחפש משהו מלוח לסיום הארוחה יקבל אותו כבורקס ממולא פטריות, רוזמרין ומיסו (52 ש"ח), קרואסון ממולא קארי ארטישוק ירושלמי וערמונים (68 ש"ח) ועוגת ירח יפנית, הפעם במילוי ברווז צלוי בקוקוס ותבלינים וחלמון כבוש בסויה (42 ש"ח).
מתי: שישי (21.2, 28.2) מ־9:00.
פיפי'ז

פיפיז במתוקים (צילום: יפעת תבואה)
פיפיז במתוקים (צילום: יפעת תבואה)

טיפול שורשים | קלארו

השף רן שמואלי ממשיך במסורת הירק החודשי ומקדיש את פברואר לירקות שורש, שבגלל החורף הגשום הם מתוקים ועסיסיים מהרגיל. סלקים, לפתות, קולורבי, גזרים וצנוניות משמשים בסיס למנות קרות וחמות ואף לקינוחים: גזרים צבעוניים בווינגרט גזר, שמן אגוזים ואגוזי לוז מסוכרים (56 ש"ח), קולרבי עם תרד תורכי, קרם בצל, שקדים פרוסים ורוטב קיסר (62 ש"ח), תמנון צרוב עם כרישה, תפוח אדמה ננסי, שורש סלרי ובייקון (86 ש"ח) וקינוח סברינה סלק עם קרם יוגורט ומרקחת סלקים (48 ש"ח). את חוויית הפארם טו טייבל העונתית משלימים קוקטיילים שגם הם כמובן מירקות שורש.
מתי: עד סוף פברואר.
קלארו

אפילו הקינוח שורשי. קלארו (צילום: אפיק גבאי)
אפילו הקינוח שורשי. קלארו (צילום: אפיק גבאי)

אסיה בנמל | לילך רווה בסקוליארד

מאז שסגרה את מסעדת אסיה השפית לילך רווה כבר לא מבשלת לקהל הרחב, למעט ארוחות פרטיות יחד עם השף גיא רובננקו (מקונג). מי שמתגעגע יוכל למצוא אותה החודש בסקוליארד, מסעדת בית הספר לקולינריה "דנון", במסגרת סדרת ארוחות מהעולם. בין המנות שרווה ותלמידי בית הספר יבשלו יחד: Gali Pap  – כיסני בצק עם תפוחי אדמה וקארי; כרעי עוף במרינדה בעטיפת עלי פנדן וחמוצים תאיים; מרק שרימפס ופטריות יער חמוץ-חריף; דג ואורז קלוי בעלי בננה; ברווז על העצם מבושל בציר ארומטי ועוד. בחודש הבא תתארח השפית סבינה ולדמן בארוחת מחווה ללטביה ולים הבלטי. מחיר: 240 ש"ח לאדם.
מתי: ראשון־שני (12-13.2).
סקול יארד 

לילך רווה. צילום: איליה מלניקוב
לילך רווה. צילום: איליה מלניקוב

מבשל בחושך | עידו פיינר בנא לגעת

מרכז נא לגעת ביפו ממשיך במשימת חיזוק הקשר שבין עיוורים ולקויי ראיה לרואים בארוחות שף במסעדת החושך BlackOut. "לאכול בחושך זו חוויה מלחיצה", אומר השף עידו פיינר (רוברטה וינצ'י, רוברטה'ס בורגר) שיבשל בארוחה הקרובה. "חשוב לי שהאורחים יהנו ולכן הרכבתי תפריט קונבנציונלי יחסית, אבל עדיין מעניין".

הארוחה תיפתח בחמישה אלמנטים של לחם – גריסיני מתובל, בליני במילוי קרם גבינות ונשנושים שאפשר לאכול בידיים כדי לחוש ביטחון. לאחר מכן יוגשו קפלטי ברוטב חמאת שום ומרווה "שאפשר לאכול בביס בכף", קולרבי מעושן בקרם שקדים ורוזמרין שרוף ועוד. סדרת הארוחות החלה בחודש שעבר עם רז רהב (OCD) והבאים בתור הם עינב אזגורי מקפה נורדוי (16.3) ושיראל ברגר ממסעדת OPA (22.4). מחיר: 250 ש"ח לאדם (לא כולל יין).
מתי: שני (10.2).
להזמנת כרטיסים 

טבעונות מהעתיד | תערוכת חדשנות בקולינריה

בשיתוף פעולה בין תנועת Meatless Monday ועמותת ויגן פרנדלי תתקיים תערוכת חדשנות בקולינריה מן הצומח, בה יוצגו מגמות עולמיות של עתיד המזון. 40 דוכנים של חברות מהגדולות בתחום (זוגלוס מבית זוגלובק, אסם נסטלה, טבעול ועוד) יחשפו מוצרים חדשים לצד הרצאות ופאנלים שיעסקו בחידושים בתחום הקולינריה, ביתרונות הכלכליים והבריאותיים שבקידום מזון מבוסס צומח ובמגמות הביקוש העולמיות. אור בנימין, העומדת בראש תנועת Meatless Monday, אומרת כי "הביקוש לאוכל טעים ובריא יותר מן הצומח נמצא בצמיחה מטורפת בשנים האחרונות. החדשנות בתחום הפודטק מביאה מוצרים מן הצומח שממש מדמים את הטעם והמרקם של בשר, ביצים וחלב, והתחום הלוהט כרגע זה בשר מתורבת – שהוא בשר לכל דבר רק בלי בעל החיים.  באי הכנס יחשפו לכל זה ועוד, כנס שבו הקולינריה בישראל פוגשת את הפודטק ועולה מדרגה".
האנגר 11 נמל תל אביב, שני (10.02) 11:00-18:00, להרשמה 

אוכל מבטיח ומקיים | סולאר גרילה

אירוע שיתקיים במוזיאון תל אביב לאמנות בהשראת התערוכה "סולאר גרילה" יציף את משבר האקלים והמודעות לשינוי בתחומי האקטיביזם, תחבורה ומחזור, אמנות ויצירה ועוד. המבקרים מוזמנים לשוטט במוזיאון ולבחור תכנים המעניינים אותם, לדוגמה בניית מערכת הידרופונית ביתית, סדנת הנבטה, סדנת קוקטיילים, מיצג אופנה מחאתי של המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר ועוד. דוכני עסקים נושאי התו הירוק של העיר ימכרו אוכל (מלביה, גרונימן 8, משק בריזלאי, מקסיקנה ובוזה) והאורחים מתבקשים להצטייד בכלים רב פעמיים מהבית. תערוכת סולאר גרילה עוסקת בנושאי מדע אקלימי בדיוני ומחאות חברתיות ומוצגים בה מקרי מבחן מערים שונות בעולם.
מוזיאון תל אביב לאמנות, ראשון (9.2) מ־16:00, להרשמה  

בוקר קרניבורי | גריל & אגז בבנדיקט

מתגעגעים לבשר וביצים בארוחת בוקר כמו במקומות מתוקנים בעולם? ברשת בנדיקט יוגש במהלך החודש תפריט גריל & אגז כמו בחו"ל: גריל אנטריקוט – סטייק אנטריקוט 300 גרם עם תפוחי אדמה פריכים, אספרגוס, ביצת עין ורוטב שמנת חרדל (129 ש"ח),  גריל בווארי – שתי נקניקיות בקר והודו עם גאודה, כרוב סגול מוחמץ על הגריל, ביצה עלומה ברוטב הולנדייז ולחמניות פרעצל (68 ש"ח), גריל אמריקאי – ספריבס בשר לבן ברוטב ברביקיו ביתי, לחם תירס מתוצרת בית, ביצת עין וטבעות בצל בבלילת בירה (109 ש"ח), גריל צרפתי – מדליוני כבד אווז על פרנץ' טוסט פרמז'ן עם אגס מבושל ביין וזעפרן (99/69 ש"ח) ועוד. עכשיו נראה אתכם חוזרים לחביתה וסלט.
מתי: עד סוף פברואר.
בנדיקט

גריל אמריקאי, בנדיקט (צילום: שרית גופן)
גריל אמריקאי, בנדיקט (צילום: שרית גופן)