מנת השבוע: הפטוצ'יני הקלאסי של אמורה מיו

המבחר והמגוון של המסעדות התל אביביות שם את העיר במרכז סצנת הקולינריה העולמית, ואותנו עם רשימה שהולכת ומתארכת. מהן המנות שאסור לכם לפספס בתל אביב, איפה תמצאו אותן ומה חושב השף שיצר אותן? בדקנו

פטוצ׳יני ברוטב עגבניות עם תרד ומסקרפונה. צילום: אנטולי מיכאלו
פטוצ׳יני ברוטב עגבניות עם תרד ומסקרפונה. צילום: אנטולי מיכאלו
4 בדצמבר 2018

איפה? אמורה מיו

הטרטוריה האיטלקית של הזוג שלומי וסוזאנה סלומון היא ההמשך המתבקש לפיצה פצה האגדית שברחוב אבן גבירול. מדובר במסעדה איטלקית שכיף לבקר בה – הן בגלל האוכל המדויק והטעים, האווירה הקלילה, והעיצוב האיטלקי הביתי. עם דגש על מיני פיצות ופסטות ועם הנאמנות לווייב האיטלקי-מסורתי-עממי, מדובר במקום שכל חובב ארץ המגף צריך לבקר בו.

אמורה מיו. צילום: אנטולי מיכאלו
אמורה מיו. צילום: אנטולי מיכאלו

מה? פטוצ'יני ברוטב עגבניות עם תרד ומסקרפונה

דבר השף/ שלומי סלומון

"אני חי את המטבח האיטלקי כבר יותר מ-30 שנה. למדתי בישול ברומא וקונדיטוריה בצפון איטליה, התמחיתי בפיצות ופסטות והרוטב הכי בסיסי ופופולרי במטבח הזה הוא רוטב העגבניות עליו מבוססים מרבית המאכלים האיטלקיים. במנת הפטוצ'יני, שהיא אחת המנות הכי פופולריות באמורה מיו, אני משלב את החמיצות של העגבניות והמתיקות של גבינת המסקרפונה. לא מדובר במנה מסובכת, היא מאוד טעימה ואני אוהב אותה בגלל הפשטות והטעם הנהדר שלה. אי אפשר לטעות איתה".

ככה נראית איטלקית קלאסית. צילום: אנטולי מיכאלו
ככה נראית איטלקית קלאסית. צילום: אנטולי מיכאלו