הפטיסרי/שוקולטרי הטעים בתל אביב
איקה שוקולד, בייקרי, קונדיטוריית דלאל, מילק בייקרי, קרדינל שוקולד או רביבה וסיליה: מי מייצר את הקינוחים והשוקולדים הכי טעימים בעיר?
איקה שוקולד
כדי לפרט את הקריירה, הפרסים וההישגים של כהן צריך ערך בוויקיפדיה. בקצרה: איקה, לשעבר אשת תקשורת, התאהבה בשוקולד והלכה אחריו עד קצה העולם, לסטאז'ים והשתלמויות אצל גדולי השוקולטיירים והשף קונדיטורים בעולם. מאז שפרצה לחיינו כשוקולטיירית הבית של רביבה וסיליה ואחר כך כבעלת חנות ומפעל לייצור שוקולד עילי, זכתה איקה באינספור מדליות בארץ ובחו"ל. הפרלינים שלה כבר הפכו לשגרירים של ישראל (הם הוגשו בטיסות אייר פראנס, נבחרו על ידי משרד החוץ לפנק בלוגרים של אוכל מסין ונמכרו במהדורה מיוחדת בגלרי לאפייט – מהלך שיצר הדים בעיר האורות).
בייקרי
אמנם מדובר על רשת שרלוונטית יותר למי שגר במרכז העיר (למעט הסניף ביד חרוצים) ואמנם, אין בשורה חדשה ופורצת דרך ב-2017 אבל כמה מקומות אתם מכירים שיודעים לשמור על אותה הרמה בלי קשר לוותק או לסניף ולעשות את זה כל יום באותו האופן בדיוק?
בייקרי אבן גבירול | בייקרי יד חרוצים | בייקרי כיכר המדינה | בייקרי דיזנגוף
דלאל הקונדיטוריה
הקונדיטוריה/מסעדה בנווה צדק עושה הכל נכון: מהמיקום (שלא מושך טונות של תיירים למרות המרכזיות שלו), עד האיכות, ההקפדה על הפרטים, המחיר והאופציות. אולי אחת הקונדיטוריות הכי ורסטיליות ברשימה, במובן של אחת כזו שתקרוץ גם לחובבי קלאסיקות וגם לחובבי טרנדים. גם לפודיז וגם לסבים שלהם.
מילק בייקרי
המאפייה של עדי קיהן בכניסה לשוק הפשפשים היא ככל הנראה הדבר הכי פחות מזוייף בשוק הממוסחר לעייפה. אמנם לא מדובר על מאפייה יפואית אותנטית אלא יותר על שילוב אירופאי- אמריקאי – עדכני שלא תמיד מתכתב עם האופנות בארץ, ויותר משזה נכתב כביקורת, זה מראה על דרך. קלאסיקות, מאפי בוקר, ריבה, לחמים, מעט התחכמויות והמון הקפדה.
קרדינל שוקולד
עבור תל אביבים חובבי שוקולד החנות של טראב באבן גבירול היא נקודת ציון עירונית. בחוץ אפשר לעמוד ולהריח שוקולד כמו בשיר, והחלל הקטן הוא מערת אלדין של מתיקות. הרומן של טראב עם שוקולד התחיל בסוף הצבא: "הלכתי לסדנת שוקולד, לא הבנתי כלום אבל הבנתי שיש לי מה ללמוד. עשיתי קורסים והתגלגלתי בין דוכנים וחנויות עד שהחלטתי לפתוח מקום משלי".
רביבה וסיליה
רביבה אפל, המלכה האם של הקונדיטוריות בישראל, שהתחילה מבית קפה קטן ברמת השרון והפכה לדבר הכי קרוב שאפשר בביצה הזו למותג. כמעט 20 שנה, לך תזכור איך קונדיטוריות בישראל נראו בסוף שנות השמונים ואיך הן נראות היום. חלק לא מבוטל מהקרדיט הזה מגיע לרביבה וסיליה, שתודה לאל עברו (קצת) יותר קרוב למרכז תל אביב אחרי שבמשך שנים היו סיבה טובה עבור תל אביבים להצפין לרמת השרון.